IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung иска да нанесе ответен удар на iPhone с големи промени в камерите

Южнокорейският гигант ще заложи на сериозна промяна през следващата година

12:43 | 06.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Отговорът на Samsung Electronics на значително подобрените камери в iPhone 11, ще бъде огромен фотографски арсенал, включен във флагманите ѝ през 2020 г., пише Bloomberg.

Корейската компания се подготвя за най-голямата промяна на камерите в основните си телефони през 2020 г., твърдят източници, запознати с плановете на компанията.

Предстоящият Galaxy S11 ще има 108-мегапикселов сензор на основната камера, спрямо 12MP на iPhone, допълнени от три камери на гърба, включително широкоъгълна и 5-кратен оптичен зуум, твърдят те.

Освен това устройството ще има ToF (time-of-flight) сензор за дълбочина, подобно на този, който вече видяхме в Note 10+. Тази функция може да помогне за създаването на по-добри портретни снимки и приложения с добавена реалност, твърдят източниците, пожелали да останат анонимни, тъй като въпросът за спецификациите все още не е обсъждан официално публично.

Samsung също така ще разшири ползването на сензора с висока разделителна способност и 5-кратния зуум в смартфона с огъващ се екран Galaxy Fold, което се очаква да бъде обявено публично по време на премиерата на Galaxy S11 през февруари, допълват източниците.

Новите функции подсказват за подновения ангажимент на Samsung към мобилната фотография, след години на минимални иновации, както и опит за борба с Apple в областта на камерите.

В основата на хардуерната стратегия на Samsung стоят огъващите се устройства и 5G телефоните - неща, които няма да видим от Apple до следващата премиера през септември 2020 г.

Представител на Samsung Electronics е отказал да коментира въпроса. Цената на акциите на компанията се повиши с 1,8% днес.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:10 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още