IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei търси все по-голяма независимост с новите си смартфони от серията Mate 40

Компанията представи не само телефони, но и собствени заместители на услугите на Google

17:19 | 22.10.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Huawei</em></p>

Снимка: Huawei

В софтуерен план серията Mate 40 работи с EMUI 11, която е базирана на Android 10, но компанията все още няма достъп до услугите на Google и развива своите собствени под името Huawei Mobile Services. Освен че не спира да разширява каталога с приложения в своя магазин App Gallery, компанията инвестира значително в собствени разработки на алтернативи на услугите на американския интернет гигант.

Така днес видяхме Petal Maps и Petal Search, които имат задачата да заменят Google Maps и едноименната търсачка на Google. В отговор на острите критики на Вашингтон, че компанията не се грижи за опазването на личните данни на потребителите, а вместо това споделя всичко с Пекин с цел шпионаж, Huawei обяви, че нейният нов браузър няма да следи потребителите. Ричард Ю акцентира силно върху възможностите за потребителски контрол върху личната информация, включително при споделяне на снимка ще може да се маха опцията за споделяне и на локация.

Като се има предвид агресивната атака на Вашингтон, Ричард Ю не пропусна да подчертае колко се е развила Huawei в последните 10 години. Ако през 2010 г. тя е имала 1 млн. потребители на нейни смартфони, то през 2020 г. разполага с над 1 млрд. свързани устройства в глобален мащаб, а в този брой попадат 700 млн. потребители на смартфони.

Huawei Mate 40 и Mate 40 Pro ще са налични в пет цвята: черно, бяло, мистично сребърно, на което цветовете се прелива, а жълтият и зеленият вариант са с гръб от изкуствена кожа. Huawei Mate 40 Pro+ ще се предлага само в два цвята – керамично бяло и керамично черно.

Huawei Mate 40 ще се предлага за 899 евро. Mate 40 Pro ще е 1199 евро, а Mate 40 Pro+ - за 1399 евро. Луксозният вариант Porsche Design Huawei Mate 40 RS ще е със стартова цена от 2295 евро. Очаква се Mate 40 Pro да се появи на пазара в началото на декември.

Какво още?

Междувременно Huawei разширява екосистемата си от свързани и носими устройства. Днес тя показа новия си луксозен умен часовник Porsche Design Huawei Watch GT 2, който ще струва 695 евро. Вътрешната му част е керамична, стъкленото покритие е сапфирено, а корпусът е титаниев. Компанията обещава 2 седмици живот на батерията, а часовникът следи и наситеността на кислорода в кръвта.

Следвайки глобалните тенденции за продажби на все повече безжични слушалки, Huawei показа своите покриващи ухото FreeBuds Studio. Те са шумопотискащи, със 7-милиметрова рамка от неръждаема стомана. Устройството ще се предлага в два цвята – черно и златно, на цена от 299 евро. Слушалките имат общо шест микрофона, които позволяват провеждането на разговори с изключително чист звук. FreeBuds Studio разполагат и с двойна антена с 360-градусово покритие на сигнала. Слушалките могат да се свързват с две устройства едновременно. 10 минути зареждане дават 8 часа живот на батерията. При пълно зареждане на батерията, слушалките издържат 24 часа.

На премиерата си Huawei показа и второто си поколение  умни слънчеви и диоптрични очила Gentle Monster x Huawei Eyewear II, които обещават значително по-добро качество на звука и контрол на музиката чрез докосване на дръжките на очилата. Стартовата им цена е 299 евро.

Към вселената на Huawei се присъедини и новата колонка Huawei Sound, която е по-малка на размери от предходното поколение, но предлага добро представяне благодарение на трите си вградени говорителя и 360-градусовото разпределение на звука. Тя ще струва 199 евро.

За 69 евро ще се предлага и новият Ring Light кейс, който включва специален ринг, който се издърпва и служи за осветяване при селфита при по-ниска осветеност. Стилусът M-Pen 2, който беше показан днес, ще е с начална цена от 99 евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още