IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първото събитие на Apple за 2022 г. - какво да очакваме?

Анализатори и журналисти се надяват на евтин iPhone и обновени модели iPad, както и на нови Mac-oве

11:10 | 08.03.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg

Снимка: Nina Riggio/Bloomberg

Mac

Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg

Думите, с които Apple рекламира днешното си събитие, са свързани с представянето, което предполага, че поне едно ново устройство ще има значителна скорост или мощ. Така че вероятно ще видим нови модели Mac.

Компанията прехвърля своята серия от лаптопи и настолни компютри към собствените си чипове, наречени M1, вместо да използва чиповете на Intel. Миналата година Apple пусна iMac и MacBook Pro със собствени процесори. В края на 2020 г. на пазара се появиха MacBook Air, Mac Mini и MacBook Pro.

Много от тези устройства започват да се приближават към момента за обновяване, въпреки че Apple все още не е обявила наследник на чипа M1. В допълнение към това феновете на Apple настояват за по-голяма версия на iMac с чип на Apple и 27-инчов дисплей. 

Миналата седмица уебсайтът 9to5Mac написа, позовавайки се на свои източници, че компанията също така работи по нов модел с по-бърз чип, който може да бъде наречен Mac Studio, в допълнение към нов дисплей. И все пак Apple провежда и годишна конференция за разработчици през юни, наречена WWDC, която може да е по-подходяща за представянето на по-скъпи професионални модели компютри. 

По данни на Bloomberg през тази година компанията планира нов MacBook Pro от начално ниво с чип M2, обновен Mac mini, предназначен за професионалисти, и iMac от по-висок клас. 

iOS 15.4

Снимка: Daniel Acker/Bloomberg

Днес Apple вероятно ще обяви и датата на следващата си голяма софтуерна актуализация за iPhone и iPad.

Компанията тества iOS 15.4 от януари, а това ще бъде вторият по големина ъпдейт за годината след предстоящия да бъде обявен iOS 16, който ще бъде представен през юни на WWDC и ще бъде пуснат през есента.

iOS 15.4 ще включва няколко нови функции, включително възможността за отключване на телефона, докато носите маска, нови емоджита, нов платежен продукт от Apple, който позволява на всеки с iPhone да приема плащания с кредитни карти без да му е необходим допълнителен софтуер. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още