IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предлагането на PlayStation 5 се възражда

Това доведе до значителен ръст на продажбите на гейминг хардуер в Съединените щати

14:00 | 13.12.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Sony Group е повела големия скок в продажбите на гейминг хардуер в Съединените щати през ноември – пореден сигнал за подобряване на доставките на PlayStation 5, пише Bloomberg.

Базираният в Токио развлекателен гигант е допринесъл за 45-процентния растеж на продажбите на гейминг хардуер в САЩ до 1,3 млрд. долара през ноември, твърдят от NPD Group. В Япония конзолата на компанията сега може да бъде закупена с по-малко предварителни условия от търговците на дребно. Местният инструмент за проследяване на пазара Famitsu също е регистрирал ръст в продажбите на PS5.

„Силното хардуерно представяне през ноември се дължи основно на значителното увеличение на обемите на PlayStation 5 в сравнение с година по-рано“, коментира анализаторът от NPD Мат Пискатела. „PlayStation 5 е най-продаваната през ноември платформа както по брой, така и в долари, докато Nintendo Switch се класира на второ място и по двата показателя“, посочва той.

В началото на ноември Sony заяви, че недостигът на конзолите PlayStation 5 намалява, тъй като свързаните с Covid логистични проблеми и дефицит на чипове вече не са толкова голям фактор. Компанията сглобява устройствата с по-бързи темпове, отколкото е планирала, и ще направи повече за празничния сезон, каза главният финансов директор Хироки Тотоки.

Предлагането на PS5 хронично изостава от търсенето от пускането на конзолата на пазара преди две години, а едва сега наличността се нормализира.

Някои японски търговци на дребно вече обработват поръчки и продават конзолата, без да изискват специална кредитна карта.

Noah Shop, един от най-големите дистрибутори на електроника в страната, намали сумата за PS5 модели втора употреба до 72 хил. йени (526 долара). Цената на дребно за конзолата започва от 49 478 йени в Япония при закупуване на нова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:00 | 13.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още