IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony очаква по-слабо представяне на бизнеса с PlayStation

Това накара компанията да свие прогнозата за печалбата си

14:02 | 29.07.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Японският технологичен гигант Sony Group сви прогнозата за печалбата си за фискалната година, тъй като звеното ѝ за PlayStation се очаква да допринесе по-малко от очакваното по-рано, пише Bloomberg.

Базираният в Токио конгломерат днес каза, че вече очаква 1,11 трлн. йени (8,3 млрд. долара) оперативна печалба, докато по-ранната му прогноза беше за 1,16 трлн. йени.

Оперативната печалба на компанията за периода от април до юни е достигнала 307 млрд. йени. Сумата е над средната прогноза на анализаторите за 286,7 млрд. йени. Инвеститорите ще търсят сигнали, че Sony може да устои на настоящите макроикономически предизвикателства, като разчита на останалата част от портфолиото си, отвъд ключовия бизнес с PlayStation.

Прогнозата бе понижена, след като хардуерното производство на Sony беше ограничено от хроничните проблеми с доставките, изострени от продължителните блокади заради Covid-19 в Китай. Компанията е продала 2,4 млн. бройки PlayStation 5 през отчетния период, което е малко повече от 2,3 млн. продадени бройки година по-рано.

Смущенията във веригата на доставките вероятно ще продължат да създават проблеми за производителите на електроника, тъй като възраждането на огнищата на Covid-19 и руската инвазия в Украйна засягат доставките, производствения капацитет и цените на материалите.

Южнокорейският технологичен гигант Samsung Electronics тази седмица каза, че коригира прогнозата си почти ежедневно поради високата степен на геополитическа нестабилност и икономическата несигурност.

Производителите на компоненти, експерти в областта на логистиката и доставчиците на производствени машини изразиха скептицизъм, че веригата на доставките може да се върне към нормалното си състояние тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още