IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Realme представи смартфон, който се зарежда от 0 до 100% за 9 минути и половина

Китайският гигант залага на различна стратегия от останалите играчи на пазара на смартфони

19:25 | 28.02.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Елена Кирилова/Investor Media Group
Снимка: Елена Кирилова/Investor Media Group

Китайският производител на смартфони Realme направи глобална премиера на модела Realme GT3, който може да се зарежда от 0 до 100 процента само за 9 минути и половина. Компанията използва Световния мобилен конгрес в Барселона, за да демонстрира телефона, който от няколко седмици се продава на китайския пазар.  

Realme GT3 поддържа 240W SuperVOOC зареждане, а капацитетът на батерията му е 4600 mAh. Компания твърди, че само с 30 секунди зареждане, устройството може да издържи двучасов телефонен разговор, три часа и половина слушане на музика, 25 минути гейминг или стрийминг на един епизод от сериал. По време на премиерата Realme демонстрира зареждане от 0 до 20 процента само за 80 секунди.

Realme GT3. Снимка: Елена Кирилова/Investor Media Group Realme GT3. Снимка: Елена Кирилова/Investor Media Group

Стандартните батерии, които индустрията произвежда, запазват 80% от капацитета си за около 800 зареждания. Realme GT3 издържа 1600 цикъла на зареждане, твърди компанията.

Китайският гигант обяви, че животът на батерията е защитен чрез използването на изкуствен интелект. Така например се ограничава максималното ниво на зареждане до 80%, когато телефонът се зарежда нощем, а след това се зарежда на максимален капацитет преди ставане. Предвидено е и подобрено охлаждане на устройството.

Realme GT3. Снимка: Елена Кирилова/Investor Media Group Realme GT3. Снимка: Елена Кирилова/Investor Media Group

Екранът в Ultra AMOLED, а в сърцевината на устройството стои чипсет Snapdragon 8+ Gen 1, комбиниран с 5G чип.

В полето до задните камери е разположена RGB подсветка, наречена Pulse Interface. Тя може да индикира с мигане в различни цветове, когато потребителят получава известия, батерията му пада или има обаждане.

Смартфонът ще се появи през май или юни на определени пазари при начална цена от 649 долара за версия, включваща 8GB RAM и 128GB вградена памет. Потребителите обаче ще имат избор между няколко конфигурации. Освен базовата, са предвидени и комбинациите от 12GB RAM + 256GB вградена памет, 16GB RAM + 256GB вградена памет, 16GB RAM + 512GB, а за най-сериозните потребители е предвидена и конфигурация от 16GB RAM и 1TB вградена памет.

Цветовете, в които ще се предлага Realme GT 3, са черен и бял.

Realme GT3. Снимка: Елена Кирилова/Investor Media Group Realme GT3. Снимка: Елена Кирилова/Investor Media Group

Realme е част от гиганта BBK Electronics, под шапката на който попадат и други брандове за смартфони като OnePlus и Oppo.

По време на презентацията от Realme обявиха, че през 2021 г. са продали 100 млн. смартфона, а компанията вече има над 160 млн. потребители по света. Плановете ѝ са в рамките на следващите три години да запише 100% растеж на европейския пазар.

Стратегията на Realme значително се различава от тази на другите гиганти на пазара на смартфони, които се конкурират основно в сферата на камерите през последните години. Китайската компания подчертава, че нейният фокус е преди всичко върху зареждането на батерията и върху дизайна.

Тук може да следите новините от Световния мобилен конгрес в Барселона от специалния пратеник на Investor.bg Елена Кирилова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:08 | 01.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още