IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei разширява смартфон портфолиото си с новия P60 Pro и сгъваемия Mate X3

Компанията залага красив дизайн и подобрени фотографски възможности в новото предложение от P серията си

17:02 | 09.05.23 г.
Huawei P60 Pro. Снимка: Huawei
Huawei P60 Pro. Снимка: Huawei

Технологичният гигант Huawei разширява продуктовото си портфолио с два нови смартфона – Huawei P60 Pro и Huawei Mate X3, както и с нови носими устройства и компютри, продължавайки битката си на пазара на потребителска електроника.

Въпреки продължаващите с години предизвикателства, свързани с американските санкции, Huawei продължава да се опитва да стане все по-независима от технологии от САЩ и развива собствени. Компанията е един от най-големите патентни заявители към Европейския патентен офис, с общо 4505 патента. По този показател компанията записва 27% ръст на годишна база.

Huawei P60 Pro

Huawei P60 Pro. Снимка: Huawei Huawei P60 Pro. Снимка: Huawei

На събитие в Мюнхен Huawei представи новия модел, с който разширява добре познатата на потребителите P серия, популярна със своите фотографски възможности. Устройството е оборудвано с изцяло обновена оптична система, както и е първото в индустрията с Ultra Lighting система от обективи.

От Huawei твърдят, че са се вдъхновили от природата, създавайки дизайна на смартфона. Освен в традиционната черна версия, P60 Pro ще се появи на пазара и със специалния Pearl Texture дизайн на задния панел, напомнящ седеф. Тази Rococo Pearl версия е направена с естествен минерален прах, а всяка от бройките има своя уникална шарка, която не се повтаря при друга.

Дизайнът на камерата е наречен „Eye of Light”, а идеята е, че най-често използваната основна камера е поставена в центъра на модула от камери на смартгона. В горната и долната частрана пък са разположени телеобективът и суперширокоъгълната камера. Създаден е прозрачен слой върху P60 Pro, който създава илюзията за по-тънък профил.

Черният вариант на Huawei P60 Pro. Снимка: Huawei Черният вариант на Huawei P60 Pro. Снимка: Huawei

Huawei се придържа към извитите екрани с този модел, като Huawei P60 Pro Ползва Quad-Curve дисплей с по-заоблени ръбове с цел разширяване оптически на зрителното поле. Смартфонът има 1-120Hz LTPO адаптивна висока честота на опресняване, а дисплеят е покрит с издръжлив Kunlun Glass, който увеличава устойчивостта при падане до 10 пъти. Моделът също така има IP68 сертификат за прахо- и водоустойчивост.

Huawei P60 Pro не просто има преработена оптична система, но ултра светлочувствителна основна 48MP камера, оборудвана с f1.4-f4.0 автоматично регулируема физическа бленда. Huawei залага на група обективи с висока пропускливост и RYYB SuperSensing сензор, които позволяват създаването на качествени кадри дори при ниска осветеност. Texture Engine на XD Fusion Pro пък се грижи кадрите да включват фини детайли. Huawei P60 Pro има най-големия в индустрията телефото обектив в стил перископ.

Същевременно смартфонът ползва батерия с капацитет 4815 mAh, която е побрана в устройство с дебелина 8,3 милиметра. Батерията поддържа 88W Huawei SuperCharge, но и 50W безжично бързо зареждане и 7,5W обратно безжично зареждане. Turbo режимът гарантира зареждане наполовина на капацитета на батерията само за 10 минути.

Huawei Mate X3

Huawei Mate X3. Снимка: Huawei Huawei Mate X3. Снимка: Huawei

В Мюнхен Huawei представи и новия си модел сгъваем смартфон Huawei Mate X3, с който продължава надпреварата и в този сегмент. Устройството има 7,85-инчов OLED дисплей, чиято резолюция е 2496x2224, а честотата на опресняване – 120Hz. Външният дисплей е 6,4-инчов, FullHD+, с LTPO панел и честота на опресняване от 1 до 120Hz

В сърцето на смартфона има чипсет Snapdragon 8+ Gen 1, който поддържа 4G свързаност, а батерията е с капацитет от 4800 mAh. Предвидено е бързо зареждане до 66W, а безжичното е до 50W.

Основната камера ползва системата XIMAGE и включва 50-мегапикселов сензор с f/1.8 бленда. Тя е допълнена от 13MP ултраширокоъгълна и 12MP с перископна оптика и оптична стабилизация. Селфи камерите са две, защото са разположени в отделните екрани, и са по 8MP.

Mate X3 е с размери 156,9 x 141,5 x 5,3 милиметра и има капковиден механизъм за сгъване на вътрешния екран. По този начин гънката в панела не се вижда толкова ясно.

Huawei Watch 4

Същевременно Huawei продължава да развива серията си от носими устройства, като сега добавя към портфолиото си още две предложения – Huawei Watch 4 и Huawei Watch 4 Pro. Те са наследници на иновациите в Watch серията, но също така са по-фокусирани върху управлението на здравето.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:03 | 09.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още