IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dyson търси още 2000 инженери и залага на нови инвестиции

Компанията за потребителска електроника изгражда голям завод в Сингапур

12:36 | 21.06.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bryan van der Beek/Bloomberg
Снимка: Bryan van der Beek/Bloomberg

Dyson е известна със своите потребителски устройства като прахосмукачки, продукти за стилизиране на коса и пречистватели на въздух, но сега тя се насочва към ново поколение продукти, пише CNBC.

Наскоро пуснатите на пазара устройства, като робота прахосмукачка 360 Vis Nav, се отличават с „интелигентни“ функции, които изискват повече софтуерни разработки, а компанията увеличи наемането на кадри, за да поддържа тези функции.

„Наистина в последните години направихме десеткратно увеличение на броя на нашите инженери, работещи по софтуера“, коментира главният технологичен директор на Dyson Джон Чърчил. „Търсим най-добрите кадри – от завършили колеж до опитни хора, които да се присъединят към нас, за да насочим по-скоро Dyson към софтуерния свят“, посочва той.

Компанията се опитва да наеме още 2000 инженери по целия свят, твърди директорът по роботика Кашяп Чандрасекар. „Роботиката и софтуерът са най-големите области, в които се опитваме да наемем хора“, допълва той.

Друго устройство на Dyson, което наскоро привлече внимание заради футуристичния си вид, е Dyson Zone – слушалки, комбинирани с носим пречиствател за въздух.

Въпреки че Zone получи критики заради цената си от 999,99 долара и странния си дизайн, Чърчил остава оптимист.

„Новите продукти имат висока търговска цена, защото има толкова много инвестиции по отношение на тази технология“, допълва той. „Първото поколение продукти наистина е ключова първа стъпка по отношение на това как ще се развиват напред във времето“.

Запитан за публичното здраве и достъпа, Чърчил коментира: „Ще продължим да търсим начини да намалим разходите, за да ги направим достъпни за повече хора“.

Глобалният инвестиционен план на Dyson

От създаването на компанията през 1991 г., нейният основател сър Джеймс Дайсън се насочи към това да я направи пионер в новите технологии. Dyson се ражда в Обединеното кралство, преди да навлезе на австралийския, европейския, американския и азиатския пазар.

Макар че компанията е изправена пред предизвикателства като нарастващите разходи и недостига на чипове, подобно на много други компании за потребителска електроника, гигантът отчете 6,5 млрд. паунда (8,15 млрд. долара) приходи за 2022 г., спрямо 6 млрд. паунда за предходната година.

В момента компанията има инвестиционен план за 2,75 млрд. паунда, разделен между Сингапур, Великобритания и Филипините. Dyson вече има кампуси за развойна дейност във Великобритания, Малайзия и Шанхай, а сега инвестира 166 млн. паунда в нов технологичен център в Батангас, Филипините.

Ключова част от глобалната инвестиционна схема на Dyson е огромен завод в Сингапур, който според компанията ще бъде готов и ще заработи до 2025 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:36 | 21.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още