IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ключът е в активите на развиващите се пазари, деноминирани в долари

Дългосрочните тенденции на развиващите се пазари въобще не са засегнати, посочва Уейн Уилбанкс от Wilbanks, Smith & Thomas Asset Management

08:20 | 30.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Ключът е в активите на развиващите се пазари, деноминирани в долари

Уейн Уилбанкс, главен инвестиционен директор на Wilbanks, Smith & Thomas Asset Management, говори пред Bloomberg за ситуацията в Сирия и за развиващите се пазари.

Според него Сирия определено ще е във фокуса на всички през следващите няколко седмици, като по мнение на компанията му напрежението в страната ще окаже по-голямо влияние върху пазара от Индия.

Ако започне обстрел с ракети пазарът може би ще се понижи с 3-4%, но не смятаме, че това ще е дълготрайна тенденция, тъй като пазарът се движи от основните фундаменти, посочва той.

Дългосрочните тенденции  обаче въобще не са засегнати - повечето от тези държави са кредиторки, те имат много по-добри баланси от Европа, САЩ и Япония, изтъква Уилбанкс.

Ако трябва да посочим две конкретни страни, които са особено атрактивни според нас, това са именно Индонезия и Виетнам. Ключът като цяло обаче е да се се купуват активи на развиващите се пазари, деноминирани в долари, заради валутните движения, заключава анализаторът.

Вижте разговорът с Уейн Уилбанкс във видеото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още