IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Израелска компания преработва CO2 в гориво

Продуктът, който се произвежда е газ - смес от водород и въглероден оксид, от които лесно може да се произведе метанол

17:35 | 26.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Израелска компания преработва CO2 в гориво

Емисиите въглероден диоксид, които се изхвърлят в атмосферата в следствие от човешката дейност, надхвърлят 30 млрд. тона годишно. Прохождаща израелска компания обаче е намерила начин да превръща тези емисии обратно в гориво.

Така от една страна се решава проблемът със замърсяването на въздуха и глобалното затопляне, а от друга - имаме алтернатива на традиционните горива.

"Искаме да наберем 10 млн. долара и това ще ни отведе до следващия етап, при който ще сме изработили прототип на комерсиален реактор, който ще е готов за тестване в индустриални условия", коментира Дейвид Банет, изпълнителен директор на NewCO2Fuels.

Фактически продуктът, който се произвежда е газ - смес от водород и въглероден оксид, от които лесно може да се произведе метанол, синтетични газове и други продукти. За катализатор на процеса се използва топлинна енергия, 40% от която обаче се запазва и се превръща в химическа.

Повече по темата може да научите от видео материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още