IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пътниците да търсят компенсации при закъснение на полети, съветва експерт

Директорът на Европейския потребителски център за България информира за правата на българските потребители в чужбина

11:31 | 11.07.16 г.
Пътниците да търсят компенсации при закъснение на полети, съветва експерт

Най-честите проблеми при пътувания в чужбина са закъснелите с по 3 до 5 часа полети. Това заяви директорът на Европейския потребителски център за България Игнат Арсенов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му ако полетът е отменен, трябва да се даде право на потребителя да пътува с алтернативен полет или да се откаже, като парите трябва да му бъдат възстановени в седемдневен срок. Важно е да се посочи, че ако алтернативният полет е с 3-5 часа времево разстояние от първоначалния на потребителя, трябва да му се осигурят грижи, добави той, пояснявайки, че това са храни и напитки.

В случай, че следващият удобен полет е след няколко дни, то авиокомпанията трябва да ви осигури хотел, ако не сте от същия град, каза Арсенов. В случай, че компанията откаже да осигури хотел то трябва да пазите касовите бележки от всичките грижи, гарантирани ви по закон, за да може после парите ви да бъдат възстановени от авиокомпанията, допълни той.

Още от разговора може да гледате в сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още