IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експерт: Климатичните инвестиции ще създадат много нови възможности

Зелената сделка на ЕС е позитивен сигнал, смята Димитър Енчев

20:56 | 20.12.19 г. 21
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Европа си е намерила мястото да бъде лидер на темата за климатичните промени, която все повече се възприема от обществото. Все повече хора смятат глобалната климатичната криза за проблем номер едно, който трябва да се разреши от политиците.

Това каза Димитър Енчев, управляващ партньор в PostScriptum Ventures, в предаването "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Климатичните инвестиции са много важен вектор и ще създадат много нови възможности. Този дебат трябва да се води".

По думите му трябва да се зададе рамката, в която технологията и бизнесът да решат проблема. "Това не трябва да се администрира от чиновници в Брюксел, а трябва да се зададе рамка с визия", заяви Енчев.

Според него Зелената сделка е позитивен сигнал. Той смята, че това е смело и визионерско предложение.

"Няма да е лесно, но ако бъде въведена правилно, тя в никакъв случай няма да е в ущърб на европейската икономика. Тя ще позиционира Европа да направи икономически скок и да поведе света".

Той отбеляза, че целта на Зелената сделка е да провокира останалия свят да предприеме стъпки в борбата с климатичните промени.

Целия разговор гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

9
rate up comment 3 rate down comment 5
zelka007
преди 4 години
импе , губиш форма човек , очакваме повече от теб :))) ... понеже си отворен винаги към новите неща и нямаш назадничаво мислене ... обърни внимание на тези две нови технологии . криогенно съхранение на енергия , твърдят че било 2 пъти по евтино от литиево-йонните батерии , ще строят втори завод :https://***.highviewpower.com/виж и тези , съхраняват топлинно енергия в стоманени плочи . ето и първите им работещи прототипи :https://lumenion.com/applications?lang=enза сименс си знаеш предполагам . термично съхранение ток-топлина-ток с ефективност 50% , което значи при ток от 3 евроцента за киловат от вятър около 6 евроцента . мдааа бая по евтино от най-евтината ядрена централа ... чак и в брошурата са го включили че го произвеждат и скоро и ефективността щели да подобрят ...https://***.siemensgamesa.com/products-and-services/hybrid-and-storage/thermal-energy-storage-with-etesкакви времена бяха , а ... пуснеш газчица - кеф ти ток , кеф ти топло ... са вятър и слънце , батерии ... едно време вдигнеш атомна централа , ток колко искаш , изобилие , даже измислиха хидропомпените централи че нощем да има какво да го правят тока ... верно скъпичко и радиоактивно , ама па изобилие ... а сега ...импе , моите линкчета са любителско-информационни и отразяват личното ми мнение . не са причина за взимане на инвестиционни решения :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 9 rate down comment 7
Стоян Петров
преди 4 години
Много се изхитри! Три точки, две думи и ето ти готов пост. Копейките потеглят към сметката. Браво!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 6 rate down comment 2
дядя Вова
преди 4 години
... и другарки!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 23 rate down comment 4
0pk
преди 4 години
На всеки покрив слънчев панел, във всеки двор ветрогенератор, ура другари!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 15
fon
преди 4 години
Днес Швейцария затвори един АЕЦ. Завинаги. И няма да строи нови.https://***.swissinfo.ch/eng/radio-inactivity_how-switzerland-is-dismantling-its-first-nuclear-power-station/45443302
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 22
Бидонойл
преди 4 години
Стига си плашил бабите с това "оставане на тъмно". Зелените технологии са от най-бързо развиващите се бизнеси в света и Европа има голям шанс да стане лидер.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 23
fon
преди 4 години
Путинофилите долу си мислят още, че живеят в епохата на "Как се каляваше стоманата". Интересно е, че ВЕИ лобито в ЕС се разраства много бързо и глупостите с които ядреното и други лобита лъжеха хората доскоро все по-трудно ще минават.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 16 rate down comment 8
дядя Вова
преди 4 години
"Зелената сделка на ЕС е позитивен сигнал, смята Димитър Енчев"Това ми напомня за последният акт, целящ да запази СССР.Кампанията на Сталин против:безродните космополити и западо-поклонничеството.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 22 rate down comment 9
Императорът
преди 4 години
Какъв "икономически скок" ще направи Европа като остане на тъмно, бе - *** ??? каква ще е тая икономика без енергия? Защо се дава въобще трибуна на такива малoyмници?Защо никоя от водещите (ама истински водещите) нации не се е сетила да се самоунищожи енергийно, за да дръпне напред и да изпревари всички?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още