IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо цените на електроенергията дстигат исторически високи нива?

Тенденцията за повишение ще се запази поне до следващата година, твърди Николай Кискинов

22:21 | 11.08.21 г. 33
Защо цените на електроенергията дстигат исторически високи нива?

Цените на електроенергията в региона се движат на исторически високи нива и не виждаме причина за тяхното понижение. Имаме и прекомерно изкривяване на пазара заради цените на природния газ, както и заради цените на суровините. Това заяви пред Bloomberg TV Bulgaria адвокат Николай Кискинов, управляващ партньор във "Владимиров Кискинов". 

"В момента е по-ренатабилно да действаш като въглищна централа, отколкото като газова централа", каза гостът.
Според него идва краят на ерата на евтината енергия и тя вероятно ще става по-скъпа, по-чиста и по-търсена. „Вероятно ще видим цени подобни на на 2019 г.", добави Кискинов.

Потребителите в България трябва да свикнат, че пазарите на страната са по-свързани и това ще оказва влияние върху цените, а тенденцията за повишение ще се запази поне до следващата година.

Повече за цените на енергията, тока и въглеродните емисии може да гледате във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

4
rate up comment 4 rate down comment 2
Pyramid
преди 2 години
Иначе, щом задължително ще затваряме тецовете, Белене се налага от само себе си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 0
Pyramid
преди 2 години
"Защо цените на електроенергията достигат исторически високи нива?"Търсене има, а убиват предлагането. Напълно предвидимо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 2
vzhekoff
преди 2 години
Какво стана с твърденията, че "Бе;ене" щяло да работи на загуба ? Или зорът бе да не се пуска то и държавната ТЕЦ МИ-2 за да могат хамериканските да продават на 400 лв. за МВч.;
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 2
Императорът
преди 2 години
Цените станаха безумни, защото затворихме 1-4 блок на АЕЦ Козлодуй (поне 3 и 4 можеха да работят и досега, а и занапред) и защото не построихме АЕЦ Белене... защото трима американски сенатори дойдоха, издадоха заповед на картофоглавият мерзавец и той изкозирува и се подчини !!! Зае пореден път се видя, че където стъпят краварите, трева не никне... както и че подривната им дейност е невъзможна без предатели отвътре !!! Ако работеха 3 и 4 блок на Козлодуй и Белене беше завършена, сега щяхме да имаме още 3000 мегавата мощност - и то чиста енергия !!! ....не е ли време кунева-пръмова и бойкоборисов да бъдат съдени за държавна измяна и публично екзекутирани?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още