IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След iPhone и Apple Watch кое е следващото голямо нещо за технологичния гигант?

Apple Watch се превръща все повече в здравен инструмент, коментира анализаторът Марк Гърман

12:33 | 05.03.23 г.
Снимка: Matthew Hatcher/Bloomberg
Снимка: Matthew Hatcher/Bloomberg

Apple имат проект, чиято цел е да даде възможност да се следят нивата на кръвна захар. Компанията смята, че в близко бъдеще ще може да включи технологията си в новия Apple Watch. Това ще е голямо улеснение за много хора, които са диабетици, но също и за много хора, които искат да разберат дали са диабетици. Това заяви Марк Гърман, Bloomberg, в предаването „UpDate“ по Bloomberg TV Bulgaria.

Гърман посочи, че пазарът за неинвазивни системи за наблюдение на кръвната захар е за няколко милиарда долара за вече налични технологии. Потребителите на него, стана ясно от разговора, са десетки милиони души с диабет тип 2. По думите на госта Apple иска да достигне до много повече потребители на пазара, които ще следят показателите си и ще взимат информирани решения на тяхна база.

Според Гърман бъдещето на Apple Watch включва получаването на  повече здравна информация и данни – устройството все повече се превръща в здравен инструмент.

„Скоро ще можем да мерим кръвното си налягане… Apple Watch ще замени и функции на iPhone. Има две посоки -  модерен здравен продукт и да замени функциите на iPhone”, обясни той.

По думите на експерта очилата за смесена реалност са следващо голямо нещо за Apple. „Първият продукт ще струва около 3 хиляди долара, компанията иска след време да пуснат и нови модели и по-евтина масова версия. Те ще са платформата от следващо поколение“, разказа Гърман.

„За Apple това ще е платформата отвъд iPhone и смартфоните, на която ще стъпи през следващите 20 години“.

„При компютрите ще видим MacBook R около 15 инча. Той ще се представи много добре на пазарите по света“, каза още Гърман. И добави, че ще има и по-бърз часовник на компанията.

„В края на годината се очаква серията iPhone 15. Те ще имат много впечатляващ дизайн. Серията ще осигури 5G за повече хора и повече пазари. Поне при телефоните ще има важно осъвременяване“.

Гърман коментира и финансовите услуги, които Apple развива, засега основно в САЩ.

С Apple Pay Later – всяко плащане с Apple Pay ще може да се раздели на вноски към банката. Услугата ще стартира през близките седмици за iPhone, стана ясно от разговора.

“Предстои Apple да пусне спестовни сметки за Apple Card в сътрудничество с Goldman Sachs”, отбеляза Гърман, но добави, че подобни услуги на компанията излизат много по-бавно отвъд пазара в САЩ.

Целия разговор гледайте във видео материала на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на предаването „UpDate“ гледайте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:33 | 05.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още