IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какви български стоки очакват потребителите в Китай?

Българският бизнес се включва на 15 април в най-голямото търговско изложение – Кантонския панаир, съобщи Десислава Дончева

16:08 | 06.04.23 г.

България трябва да има стратегия, която да е насочена към Китай и към Азия като цяло. Българската държава трябва да представи една кошница от продукти, защото на този пазар страната ни е позната само с розовото масло и с киселото мляко. Това препоръча Десислава Дончева, председател на Българо-китайската камара за индустриално развитие, в предаването „Бизнес старт” на Bloomberg TV Bulgaria.

Тя съобщи, че в Китай предстоят няколко търговски изложения и най-голямото – Кантонският панаир, ще бъде открито официално на 15 април. Десислава Дончева уточни, че тази година панаирното издание ще бъде хибридно и всеки ще може да участва като изложител и купувач както онлайн, така и присъствено там.

Председателят на Българо-китайската камара за индустриално развитие посочи, че българският бизнес, в лицето на нашите производители, има голямо желание да покаже новите си стоки в Китай, които включват хранителни добавки от българска роза и билкови продукти, както и слабоалкохолни напитки в нови съвременни опаковки, които отново са с българска роза.

„Очевидно надеждата за възстановяване на търговските отношения и отваряне на българския пазар отново в Китай е голяма“, коментира Дончева и напомни, че нашите производители имат опит от предишните си търговски отношения и знаят какво очаква китайският краен клиент.

Какво се очаква от срещите на Еманюел Макрон и Урсула фон дер Лайен в Китай? Ще стане ли Европа посредник за подобряване на отношенията между САЩ и Китай? Какво предвижда проектът на договор за сътрудничество между Китай и ЕС? Ще продължат ли преговорите, които трябва да облекчат търговските взаимоотношения? Какви са другите търговски изложения, които предстои да бъдат организирани в Китай и подготвя ли се участие на български производители в тях може да видите във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на „Бизнес старт” гледайте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:04 | 06.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още