IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще се стигне ли до преговори в Украйна?

Протестиращите смятат, че се готви нова акция на полицията срещу тях

12:48 | 06.12.13 г. 5
Ще се стигне ли до преговори в Украйна?

Протестиращите в Украйна имат опасения за нова полицейска акция срещу тях. По думите на лидерите на протеста до тях е стигнала информация, че украинските специални части „Беркут“ подготвят акция за разпръсването им.

Новините се появиха на фона на 5-дневния ултиматум, даден от властите на протестиращите, да напуснат площадите и да прекратят демонстрациите.

От своя страна Юлия Тимошенко сравни украинския президент Виктор Янукович с Йосиф Сталин. Тя призова опозицията да го свали от власт и да не се спира пред нищо.

Информацията за евентуалната полицейска акция не накара гражданите да се приберат у дома. Вместо това те продължиха окупацията на централните площади в Киев. Според опозицията има десетки студенти и граждани, изчезнали безследно след големите сблъсъци в нощта на 30 ноември.

Протестиращите реагираха остро на обвиненията на премиера Микола Азаров, който заяви, че са нацисти, престъпници, екстремисти и хулигани.

На фона на задаващата се политическа и обществена буря, The Economist предупреждава – „Не искаме да гледаме същия филм“.

Повече за протестите в Украйна можете да научите от видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:15 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 1
Slavvi
преди 10 години
Специально для Украины. Лучше один раз увидеть Как умирает Болгария в объятиях Евросодомаhttp://blagoda.com.ua/bulgaria_eu/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 10 години
И в Украйна 10-15 хил. кресльовци ще решат съдбата на 45 млн. население, която ще бъде сходна с нашата - мизерия, диктат от майната си, обиди и унижения! След 7 г. членство в ЕС вижте каква кампания се води срещу нас заради няколко хиляди работника! Когато се унищожи украинската индустрия и от износители на мляко украинците станат вносители, защото фермите им не покриват критериите и милиони украинци тръгнат да се спасяват от глад на запад, искам да видя всички, които сега подкрепят така пламенно Украйна в ЕС какви ще ги цвъкат! Да не сменят "украинския народ" с "these fu... ukrainians!"И някой замислял ли се е защо нас и румънците толкова ни мразят в ЕС? Защото там ни набутаха американците насила! На янките им трябват територии и те ги поглъщат чрез ЕС, но хората там знаят, че трябва да ни носят на гръб, демек - те да плащат сметката! Ние с Румъния сме общо 25 млн, ама Украйна е 45 млн! Как ли ще ги посрещнат, след като мине махмурлукът и се разсее димът от "победатa"?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 2
iivanoff
преди 10 години
Ха,Ха...Ето за тези дето си "мислят", че САЩ са конкурент на ЕС на "свободната световна сцена" :))))))))))))))))))http://***.standartnews.com/svyat-svyat/sasht_kam_ukrayna_naroda_ili_haos-217074.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 2
iivanoff
преди 10 години
Брех - маймуните са толкова субективно промити, че ще се избият да не изтърват УЖ отблъснатия ЕС :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още