IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Берлускони поиска избори "две в едно"

Той отрече твърденията, че ще се опита да влезе в Европейския парламент

12:42 | 09.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Берлускони поиска избори "две в едно"

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони поиска избори две в едно. Медийният магнат изрази надежда, че през май избирателите ще могат да гласуват както за евродепутати, така и за парламент.

Въпреки това той отрече твърденията, че може да се опита да влезе в Европейския парламент като кандидат за друга страна, в частност за България.

Берлускони заяви, че никога не е имал подобни планове и идеи. Европейското законодателство позволява на граждани на страни-членки на Общността да се кандидатират от всяка една европейска страна.

Една от причините, поради които Берлускони би искал да се кандидатира, е възможността да получи 6-годишен имунитет като евродепутат. Ако това не се случи, за първи път от 20 години насам, той няма да има имунитет.

През ноември бившият италиански премиер трябваше да се откаже от своя мандат на сенатор, след като парламентарната камара гласува в полза на изключването му. След това Берлускони пък оттегли своята подкрепа за правителството, което е начело с Енрико Лета. 

Повече по темата можете да научите от видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:17 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още