IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВР ще даде няколко дни толеранс на шофьорите с полица в "Олимпик"

Клиентите на фалиралата компания вече могат да сключват полици с друг застраховател

15:10 | 16.08.18 г. 15
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

МВР ще даде известен толеранс на водачите на автомобили, които имат застраховка към дружество "Олимпик", чийто лиценз беше отнет. Това заяви главен инспектор Росен Рапчев от отдел "Пътна полиция", цитиран от БНР. 

"Реално погледнато в първите дни няма да санкционираме, а само ще предупреждаваме водачите. Ако ни предоставят полица на "Олимпик", в първите няколко дни ще им дадем възможност да ги предупредим да си сключат веднага застраховка и след това ще започнем да ги санкционираме", обясни Рапчев.  

Над 200 хил. собственици на автомобили, клиенти на българския клон на кипърската застрахователната компания, от петък нямат валидни застраховки "Гражданска отговорност" и трябва да сключат нови полици. 

Клиентите на компанията вече могат да сключват застраховки с друг застраховател.

Темата коментираха в студиото на Bulgaria ON AIR представителят на Българското обединение на шофьорите Христо Радков и застрахователният брокер Васимир Радулов. 

"От 00:00 ч. на 18 август клиентите на "Олимпик" няма да имат валидни застраховки", съобщи Васимир Радулов.

Според Христо Радков действията на Комисията по финансов надзор са неразумни. "Знае се още от май месец, но никой не е спрял българските шофьори да си сключват застраховките там. Защо никой не е предприел действия“, попита представителят на Българското обединение на шофьорите.

По думите му, ако сме застраховани в една компания, не можем да направим същата застраховка в друга компания, защото фондът е „заключен“. Той обясни, че през 2005-2007 г. застрахователите са имали силно лоби в парламента, затова в момента има високи санкции към водачите без застраховки.

"Може да бъде отнета книжката и автомобилът да се спре от движение", предупреди Радков.

Васимир Радулов посъветва да не залагаме винаги на най-ниската цена. "Знаем, че "Гражданската отговорност" е задължителна, не търсим качество, но като клиенти също имаме отговорност. Такива неща се случват не само в България. Всеки притежател на полица трябва да следи за нейната валидност", каза още Радулов и предупреди, че темата е с широки социални последствия.

Вижте още във видеото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:49 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

15
rate up comment 0 rate down comment 0
redcretin
преди 5 години
Чисто житейски - там в Тимбукту може да се пробваш. В ЕС има закони.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 2 rate down comment 2
крас
преди 5 години
ДО 11ВИЖ ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР И НАПРАВЕНОТО В НЕГО ОБЯВЛЕНИЕ ОТ 10.05.2018 ГОДИНА, КОЕТО СТРАННО ЗАЩО НЕ БЕ ОБЯВЕНО В МЕДИИТЕ:"Решение 495-О3 / 10.05.2018г. на КФН;Забранява на Застрахователна компания Олимпик - клон България" КЧТ ЕИК 200737120, със седалище и адрес на управление в гр. София 1404, район Триадица", бул. Гоце Делчев" 142-142А да се разпорежда с активите си в Република България." Забранява на Застрахователна компания Олимпик - клон България" КЧТ да сключва нови застрахователни или презастрахователни договори по всички класове застраховки, да удължава срока на сключени договори и да разширява покритието по тях за срок от 6 месеца. Дата на обявяване: 14.5.2018 г. 15:42:31"НИКЪДЕ В РЕШЕНИЕТО НЕ Е ОТРАЗЕНО, ЧЕ СКЛЮЧЕНИТЕ ПРЕДИ ТАЗИ ДАТА ДОГОВОРИ СА НЕВАЛИДНИ !!!ЗА НЕВАЛИДНИ СЛЕДВА ДА СЕ ПРИЕМАТ СКЛЮЧЕНИТЕ СЛЕД 10.05.2018 ГОДИНА ДОГОВОРИ , КАТО СОБСТВЕНИЦИТЕ НА КОМПАНИЯТА СА ДЕЙСТВАЛИ ПОД ЗАКРИЛАТА И ПРЕСТЪПНОТО БЕЗДЕЙСТВИЕ НА КФН , КОЯТО НЕ Е СЪСТАВИЛА НИТО ЕДИН АКТ ЗА ПОДОБНА ПРЕСТЪПНА ДЕЙНОСТ , НИТО ПЪК Е ВЗЕЛА НЯКАКВИ МЕРКИ НЕ САМО ЗА СПИРАНЕ, НО И ЗА ОБЯВЯВАНЕ В МЕДИИТЕ НА РЕШЕНИЕТО СИ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДЕЙНОСТА НА КОМПАНИЯТА. ВСИЧКИ СКЛЮЧЕНИ ПРЕДИ 10.05.2018 ГОДИНА ЗАСТРАХОВКИ СА ДЕЙСТВАЩИ КАТО ОБЕЩЕТЕНИЯТА ПО ТЯХ СЕ ИЗПЛАЩАТ ОТ ГАРАНЦИОННИЯ ФОНД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 2 rate down comment 2
крас
преди 5 години
ПО ВАЖНО Е ОБЯВЕНОТО В ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР РЕШЕНИЕ НА КОМИСИЯТА ЗА ФИНАНСОВ НАДЗОР КОЕТО Е ОТ 10.05.2018 ТОД:"Решение 495-О3 / 10.05.2018г. на КФН;Забранява на Застрахователна компания Олимпик - клон България" КЧТ ЕИК 200737120, със седалище и адрес на управление в гр. София 1404, район Триадица", бул. Гоце Делчев" 142-142А да се разпорежда с активите си в Република България." Забранява на Застрахователна компания Олимпик - клон България" КЧТ да сключва нови застрахователни или презастрахователни договори по всички класове застраховки, да удължава срока на сключени договори и да разширява покритието по тях за срок от 6 месеца. Дата на обявяване: 14.5.2018 г. 15:42:31"НИКЪДЕ В ТОВА РЕШЕНИЕ НЕ Е ЗАПИСАНО, ЧЕ СКЛЮЧЕНИТЕ ПРЕДИ 10.05.2018 ГОДИНА ДОГОВОРИ С КОМПАНИЯТА СА НЕВАЛИДНИ!!!!НА КАКВО ОСНОВАНИЕ ТОГАВА КАТ ЩЕ ГЛОБЯВА??ЗАЩО ОТ КФН МЪЛЧАТ НАБЛЮДАВАЙКИ ТЕЗИ БЕЗОБРАЗИЯ ?!!в ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА ЛИ ЖИВЕЕМ ИЛИ В БАНАНОВА РЕПУБЛИКА В КОЯТО НЯКАКВИ ПРЕСТЪПНИ КЛАНОВЕ СА ПРЕВЗЕЛИ И МЕДИИ И ДЪРЖАВНИ СТРУКТУРИ?ЕГАТИ И ЕВРОПАТА , ЕГАТИ И ДЕМОКРАЦИЯТА ИМ !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 2 rate down comment 1
крас
преди 5 години
ОТ ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР: "Решение 495-О3 / 10.05.2018г. на КФН;Забранява на Застрахователна компания Олимпик - клон България" КЧТ ЕИК 200737120, със седалище и адрес на управление в гр. София 1404, район Триадица", бул. Гоце Делчев" 142-142А да се разпорежда с активите си в Република България." Забранява на Застрахователна компания Олимпик - клон България" КЧТ да сключва нови застрахователни или презастрахователни договори по всички класове застраховки, да удължава срока на сключени договори и да разширява покритието по тях за срок от 6 месеца. Дата на обявяване: 14.5.2018 г. 15:42:31 "Освен да не се сключват нови застраховки да виждате НЯКЪДЕ В ТОВА РЕШЕНИЕ ДА Е ЗАПИСАНО, ЧЕ ДЕЙСТВАЩИТЕ КЪМ МОМЕНТА НА ОБЯВЯВАНЕ НА ЗАБРАНАТА ДОГОВОРИ СА НЕДЕЙСТВИТЕЛНИ????НЯМА ТАКОВА НЕЩО !!!!!!ЗАЩО ТОГАВА ВЪРВИ ТАЗИ ПОДВЕЖДАЩА ИНФОРМАЦИЯ ?!Не подлагам на коментар поведението на КФН която СЛЕД ПОВЕЧЕ ОТ ТРИ МЕСЕЦА ДАВА МЕДИЙНА ИЗЯВА НА ПРОБЛЕМА!!!!ИЗВОДА: Незаконни са всички договори сключени след посочената от КЗК дата 10.05.2018 година!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!СКЛЮЧЕНИТЕ ПРЕДИ ТАЗИ ДАТА СА ДЕЙСТВАЩИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!СРАМ И РЕЗИЛ НЕ САМО ЗА МЕДИИ, НО И ЗА ДЪРЖАВНИТЕ ОРГАНИ КОИТО С ПРЕСТЪПНОТО СИ МЪЛЧАНИЕ СТАВАТ ЧАСТ ОТ ЕДНА КАМПАНИЯ ЦЕЛЯЩА ОЩЕТЯВАНЕТО НА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ЗАСТРАХОВАНИ АВТОМОБИЛИ!!!!Като казвам "ЗАСТРАХОВАНИ АВТОМОБИЛИ" се сещам, че няма друга по безумна политика от тази водена от нас да се ЗАСТРАХОВА ОТГОВОРНОСТТА НА АВТОМОБИЛА , А НЕ ТАЗИ НА ВОДАЧА КАКТО Е РЕДНО !!!Но какво да се прави?Живеем в една КРИПТОКОМУНИСТИЧЕСКА държава, в която нископрофилни същества с политиката си успяха да принудят МИЛИОНИ БЪЛГАРИ ДА НАПУСНАТ ДЪРЖАВАТА !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 5 rate down comment 2
abdul
преди 5 години
Абсолютно вярно!То по тая логика дай да си регистрираме един ГО застраховател в тимбикту и да шитнем 200к застраховки по 50лв. в БГ :-D. Баси и племето дето сме. КАТ ако посмеят да напишат акт за невалидно ГО от Олимпус съвсем логично ми се струва гражданско неподчинение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 0 rate down comment 2
abdul
преди 5 години
Точно затва е задължителна..И не, по закон когато си без ГО, но друг е виновен, не си автоматично виновен и за ПТПто.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 1 rate down comment 1
neverland
преди 5 години
Формално-не, но чисто житейски...Пробвай и сподели после, ако има юнаци дето си перкат без ГО да разкажат :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 6 rate down comment 0
redcretin
преди 5 години
По закон МВР не може да глоби тия хора.Техните ГО се поемат от гаранционния фонд!Невърлендчо да се прегледа някъде, липсата на ГО не те прави автоматично виновен при катастрофа!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 1 rate down comment 4
neverland
преди 5 години
Сетих и се друго...Ако си повече от убеден, че е невъзможно да причиниш ПТП, ти предлагам да НЕ си правиш ГО, а ако дертът ти са катаджиите дето евентуално ще те спрат 1-2 в годината, спокойно може да минеш с 50-то лева(да пият едно кафе). Така излиза аритметиката-не даваш 200 лв/год за ГО, а се прощаваш само с 50 лв за черпушка, горница си 150 кинта на годишна база. Пробвай го, пък по нататък ще почерпиш за съвета, а ако случайно остъргаш някой-не ме търси :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 12 rate down comment 0
vzhekoff
преди 5 години
Пичове, основните въпроси тук са:1. Кой допусна тази куха структура да развива дейност2. За чий е гаранционния фонд, след като някакво дружество фалира и кой ял - ял3. КФН дето е дала лиценз всъщност за какво е отговорна ? За смяната на маслата на поршето на директорката си ли ?4. К'ви се явяват МВР, че да казват дали полицата ми е валидна или не - чичо от село си има полица, договор и всичко. Като стане птп, потърпевшият се обръща към застрахователя, като го няма - към гаранционния фонд и тъй по редицата. МВР в случая са никакви.5. Защо МВР ще е толерантно към някой с невалидна (ако приемем, че е така) полица, а нетолерантно към някой дето нямал ? и т.н., и т.н., но в държавата на ГЕРБ и бай Х е така...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още