IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ангелкова: Готови сме за летния туристически сезон

Има увеличение на заявките, направени онлайн, каза министърът на туризма

17:16 | 17.04.15 г.
Ангелкова: Готови сме за летния туристически сезон

Готови сме за предстоящия туристически сезон. Това заяви във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова, която се срещна с представители на туристическия бранш, с кмета Иван Портних, главния секретар на МВР Георги Костов и новия шеф на полицията във Варна старши комисар Даниел Пашов.

Повод за срещата бе подготовката на варненския регион за идващото лято. За изминалия сезон не сме констатирали нарушения на Закона за туризма, каза министър Ангелкова.

По думите й има увеличение на заявките по интернет за предстоящия сезон. Що се отнася до направените вече заявки ръстът им от Германия е около 5 процента, а от Литва и Латвия 40 на сто. Очакваните у нас полски туристи пък ще бъдат с 5% повече. Французите, които се чакат в България са с 4-5% повече от миналата година. Интересът на руски граждани се увеличава с 30-40%, каза Ангелкова.

Вече 400-500 души на час минават през Лувъра, където гостува българската изложба със съкровищата на траките. Очакваме това да привлече още повече интереса на французите, каза още министърът по повод на откритата пред дни експозиция в Париж.

Относно случая в хотела на Златни пясъци, където имаше сблъсъци между румънски и български туристи за храна, министърът заяви, че проблемът е, че не са успели навреме да обслужат туристите. Нека не преекспонираме този случай, такива има навсякъде по света, каза Николина Ангелкова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:33 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още