IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЧЕЗ инвестира 195 хил. лева в подмяна на увредени при кражба кабели

През 2015 г. година ЧЕЗ е вложила 3,2 млн. лв. за възстановяване на съоръжения, увредени при опити за кражби

11:44 | 28.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: pixabay</em></p>

Снимка: pixabay

ЧЕЗ Разпределение България ще инвестира 195 хил. лева в подмяната на увредени при кражба кабели в София. Чрез проекта компанията ще обезпечи сигурността на електрозахранването в районите Подуяне, Слатина, Сердика, Оборище и Средец. Най-засегнати от кражбата бяха кварталите Суха река, Левски, Подуяне, Хаджи Димитър, Редута, Христо Ботев и Орландовци, поясняват от компанията.

Работата по подмяна на кабелите стартира на 30.07.2016 г. и ще продължи 40 дни. По време на изпълнението на проекта ще има кратковременни оперативни превключвания с цел обезопасяване на съоръженията за работа и захранване на районите в обсега на ремонта по алтернативен начин. По този начин ще бъдат сведени до минимум безтоковите паузи.  

“С подмяната на кабелите ще се обезпечи сигурността на електрозахранването на близо 15 000 клиенти на компанията в София. Взели сме всички необходими мерки, за да осигурим непрекъснатостта на алтернативното захранване и се надяваме, че извънредни обстоятелства няма да оставят без ток потребителите в района“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България, цитиран в прес съобщение. Той уверява, че в случай на нужда компанията ще реагира по най-бързия възможен начин. „Мобилизирали сме аварийни екипи, които да бъдат в денонощна готовност“.

През 2015 г. година ЧЕЗ е вложила 3,2 млн. лв. за възстановяване на съоръжения, увредени при опити за кражби и при кражби. В същото време това с 3,2 млн. лв. по-малко за подобряване и развитие на мрежата и услугите.

Общо 33 600 клиенти на ЧЕЗ са изтърпели 183 броя прекъсвания в продължение на 3750 часа.


 

Свързани компании:

Електрохолд Продажби АД(CEZE)

Електроразпределителни мрежи Запад АД(CEZD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още