IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Марешки: Не съм крил данъци, годината не е приключила счетоводно

Временната комисия в парламента, която анализира пазара на горива, ще изслуша ДАНС, ГДБОП и прокуратурата за контрабандата на горива

13:25 | 21.12.16 г.
<p>
	Снимка: <em>Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

Бизнесменът Веселин Марешки декларира, че в своя бизнес спазва българските и европейските закони. В отворено писмо, изпратено до медиите, той обяснява липсата на платени данъци от дейността му, свързана с търговия с горива.

Позицията на Марешки е, че се занимава с този бизнес в рамките на година, която още не е приключила календарно и счетоводно. Затова и не е платил данъци от дейността си.

През миналата седмица от Българската петролна и газова асоциация (БПГА) посочиха по време на изслушване в Народното събрание, че "феноменът Марешки" е проблем на държавата. Според представителите на бранша причината за по-ниските цени на горивата на бензиностанциите на Марешки е неплащането на дължимите данъци и такси.

Председателят на БПГА Валентин Златев дори заяви, че има "политически чадър" над бизнесмена, който му позволява да поддържа ниски цени на горивата в своите бензиностанции.

По-късно днес временната парламентарна комисия, която анализира пазара на горива, ще изслуша представители на ДАНС, Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) и прокуратурата във връзка с твърденията на БПГА за укрити данъци и контрабандата на горива у нас.

Според сектора през тази година през митнически складове, където контролът е по-занижен спрямо акцизните складове, през тази година в България са влезли 54 танкера с горива.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още