IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Криптовалутите поевтиняха рязко за втори път през последните 24 ч.

Биткойнът достигна цена от 6402,19 долара малко след 12:30 ч. българско време

13:02 | 06.09.18 г. 20
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Криптовалутите загубиха значителна част от цената си за втори път в рамките на по-малко от 24 часа, насочвайки се към деветмесечно дъно. Причина за спада станаха притесненията, че по-мащабното влизане в употреба на дигиталните активи ще отнеме по-дълго време от очакваното, съобщава Bloomberg.

Биткойнът – най-голямата дигитална валута, се срина с 9,8%, достигайки цена до 6408 долара по време на търговията в Хонконг. Цената му достигна 6402,19 долара малко след 12:30 ч. българско време.

Измерителят Bloomberg Galaxy Crypto Index, който следи представянето на най-големите криптовалути, се движи близо до най-ниските си стойности от ноември 2017 г. насам, след като конкурентните дигитални валути рипъл, етер и лайткойн също поевтиняха.

Това е поредната лоша новина за търговците, залагащи на криптовалути, след като в сряда изданието Business Insider съобщи, че Goldman Sachs Group Inc се отказва от краткосрочните си планове за  създаване на бюро за търговия с дигитални пари. По-рано тази седмица пък платформата ShapeShift AG съобщи, че ще започне да изисква лична информация от потребителите си, което предизвика опасения, че това може да отблъсне клиенти, които държат на анонимността.

„Голяма част от надеждите на инвеститорите на дребно за по-голямо институционално присъствие наистина бяха водени от Goldman Sachs“, посочва Стивън Инес от Oanda Corp.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 07:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 7 rate down comment 1
Анонимен
преди 5 години
Съгласен съм за фиат парите. С уточнението че поне са "добри за плащане на данъци" де факто това е тяхното предимство пред крипто и това че емитента колкото и да печата поне има някаква легитимност и прозрачност - при криптото всеки ден нова валута и на практика инфлацията е мноого по голяма...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 8 rate down comment 8
Sakamano
преди 5 години
Вярно е, че криптовалутите не са обезпечени с нищо, но е глупаво да го използвате като аргумент против тях, при положение, че абсолютно същото важи и за фиатните пари. Хартията и металът от който са направени е с много по-ниска стойност от номинала, да не говорим, че повечето вече са дигитални. Централната банка която емитира парите не ти дава никаква гаранция, че винаги когато пожелаеш ще обмени всяка твоя банкнота за точно определено количество материални активи. С други думи, няма обезпечение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 4 rate down comment 4
khao
преди 5 години
не съвсем, обезпечен от хардуера който струва истински пари ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 11 rate down comment 5
khao
преди 5 години
нищо не са загубили щото не са го имали, ако не бяха група спекуланти да му надуят цената зада ви оберът, това чудо никога нямаше да мине 5 лева ... тук идва момента да кажа ... Казах ли ви че е пирамида :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 10 rate down comment 7
Стоян Петров
преди 5 години
Както и друг път съм писал, оттук нататък само спихване.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 3
mrynmryn
преди 5 години
По принцип си прав, но повечето криптовалути, загубиха част от първоначалната си идея, да са децентрализирани. Според мен е нормално да има корекции. Макар че бая народ се набута като беше пика.А иначе има и др валути, но инвестор, гледа само биткойна. Но по-скоро трябва да пиша на блуумбърг, че тук само преписват статии.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 4
arslan01
преди 5 години
Коментарът е изтрит поради противоречие с правилата на форума.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 16 rate down comment 4
bgMan
преди 5 години
Това са пълни глупости - "...Причина за спада станаха притесненията, че по-мащабното влизане в употреба на дигиталните активи ще отнеме по-дълго време от очакваното..."Някой просто изкара и продаде биткойни за около $1 милиард. Нещата тръгнаха от един голям портфейл, по който е нямало движение около 4 години.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 9
BobbyM
преди 5 години
Дигитални активи? Какъв актив е бит в леджер за транзакций който не е обезпечен от нищо! Само надеждата че ще го купи по голям *** на по висока цена. Лошото за "инвеститорите" в този балон е че глупаците свършиха и сега крипто парите пътуват към своята истинска стойност която и друг път съм казвал е точно 0.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още