IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Стоков базар Илиянци" купи "Български циркове и луна парк" за 1.22 млн. лв.

17:21 | 15.03.04 г.
Автор - снимка
Създател
"Стоков базар Илиянци" купи "Български циркове и луна парк" за 1.22 млн. лв.
“Стоков базар Илиянци” АД спечели търга с явно наддаване за 91.49% от капитала на “Български циркове и луна парк” ЕАД, София, като предложи цена в размер на 1 216 000 лева. Другият участник в търга беше “Елит Груп 2003” ЕООД, съобщиха от пресцентъра на Агенцията за приватизация.

"Български циркове и лунарпарк" ЕАД се намира в близост до "Стоков базар Илиянци" и това определя интереса на купувача към активите му.

В края на миналата седмица в Агенция за приватизация постъпи писмо от Министерство на културата, с което се поиска разрешение репетиционната база и общежитието на цирка да бъдат отделени от капитала на дружеството.

Всички кандидат-купувачи бяха уведомени и подписаха декларация, че са съгласни с наложената промяна. По този начин отпадна и задължението на бъдещия купувач да запази предмета на дейност за срок от 10 години.

Припомняме ви, че на 9 март 2004 г. Изпълнителният директор на АП Илия Василев обсъди раздържавяването на “Български циркове и лунапарк” ЕАД с парламентарната комисия по култура. Тогава беше разгледана възможността за отделянето на тренировъчната база и общежитието от капитала на цирка, като Илия Василев обясни, че това е възможно само с изрично искане от страна на Министерство на културата.

* * *
«Еконейчър груп» ООД, София купи на търг с явно наддаване 100% от капитала на "Комплексна опитна станция" ЕООД, Ямбол като предложи цена от 1 020 200 лева.

Предметът на дейност на «Еконейчър груп» ООД, София е вътрешно и външнотърговска дейност, инженерингова, транспортна и строителна дейност, преработка и реализация на селскостопанска продукция, дейност в областта на хранително-вкусовата промишленост.

Предметът на дейност на дружеството е селекция и изпитване на нови сортове и породи, разработване на технологии за отглеждането им; сортоподдържане и семепроизводство на полски култури; запазване и обогатяване на растителния и животински генофонд; консултантска дейност в земеделското производство; производство и търговия със селскостопанска продукция от растителен и животинскипроизход; производство на разплодни животни; оценяване на земеделски култури - вещи лица в застрахователни и арбитражни комисии; дистрибуция, вътрешно и външно - търговска дейност с растително - защитни и ветеринаро - медицински препарати, торове, биопродукти, инструментариум, растителна продукция; търговско представителство и посредничество.

* * *
“Головин риъл естейтс” ЕООД, София купи на търг с явно наддаване 60% от капитала на "Царевин" АД, Зимница на началната тръжна цена от 170 000 лева.

Предметът на дейност на купувача е закупуване, строеж и обзавеждане на недвижими имоти с цел продажба, строителство на жилища, вили, магазини, складове и промишлени сгради.

Предметът на дейност на предложеното дружество е производство на брашна, изкупуване, съхранение и заготовка на зърнени храни; мелнично производство; търговска дейност в страната и чужбина.

* * *
Дари Георгиев Дановски спечели търга с явно наддаване за продажбата на "Морски клуб", Царево, пристанището, обособена част от “Воинтех” ЕООД, София като повиши цената до 76 500 лева.

Началната тръжна цена беше 17 000 лева, а стъпката на наддаване – 1 700 лева.

* * *
Висше училище ”Земеделски колеж” купи на търг с явно наддаване "Дом на отбраната", Силистра, обособена част от “Воинтех” ЕООД, София за 50 022 лева.

* * *
ЕТ ”Николай Петров – 75”, Първомай спечели търга с явно наддаване за продажбата на "Складова база за амбалаж", Първомай, обособена част от “Ира - 92” ЕООД, Пловдив като повиши цената до 39 000 лева.

Началната тръжна цена беше 21 000 лева, а стъпката на наддаване – 2 000 лева.

Предметът на дейност на спечелилия търга е транспортна дейност, производство и реализация на селскостопанска продукция, хранителни и промишлени стоки, вътрешна и външна търговия, строителство, туризъм и рекламна дейност.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още