IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данък върху лихвите все пак ще има*

Налогът от 10% върху лихвите по депозитите е предложен с приетия бюджет за 2013 г., съобщи финансовият министър Симеон Дянков

13:57 | 10.10.12 г. 143
Автор - снимка
Редактор
Данък върху лихвите все пак ще има*

Правителството е приело бюджета за 2013 г. на днешното заседание на министрите, съобщи пред журналисти министърът на финансите Симеон Дянков, цитиран от БТА.

Приети са и всички нормативни документи, свързани с проектозакона за бюджета, включително новия размер на минималната работна заплата и Закона за бюджета на Здравната каса, допълва Дянков.

„Бюджетът е сметнат консервативно при ръст на брутния вътрешен продукт (БВП) от 1,2 на сто, макар че очакваме ръст на БВП от 1,9 на сто“, поясни той.

„Международният валутен фонд (МВФ) дава прогноза за ръст на БВП в България от 1,5 на сто за 2013 г., Световната банка - ръст от 1,6 на сто, Европейската комисия - 1,8 на сто, Асоциацията на европейските търговски банки - 2,5 процента“, посочи още министърът.

Дянков каза, че се очаква дефицитът през 2013 г. да бъде 1,3%.

Предвижда се също така индексация на пенсиите с 9,3 на сто, увеличение на минималната пенсия на 150 лева, социалната пенсия се вдига от 100 на 110 лева, а максималната от 700 на 770 лева.

Максималният осигурителен доход се вдига от 2000 на 2200 лева. Минималната работна заплата от началото на годината от 290 ще стане 310 лева.

Симеон Дянков съобщи също така, че с проектозакона за бюджета се предлага и облагане на
лихвите по депозитите с данък от 10 процента.

„България остана единствената държава в Европейския съюз, която не облага тези лихви“, коментира финансовият министър.

Очаква се приходите в бюджета от новия налог да достигнат 120 млн. лева, но по думите на Дянков не се цели финансов ефект.

Въвежда се единно платежно нареждане, което предвижда поредност на погасяване на данъчните задължения. По думите на Дянков в момента една фирма, в зависимост от големината и дали е регистрирана по ДДС, внася между 8 и 12 данъчни декларации месечно. С въвеждането на това единно нареждане ще се спестят около 6 млн. лева банкови трансакции.

Финансовият министър беше категоричен, че нетно увеличение на парите, които се отпускат на силовите ведомства – МВР, ДАНС и НСО, няма. Той обясни, че по-големите суми в разчетите идват от осигурителните вноски.

По думите на Дянков през всичките години на прехода те са се превеждали доста непрозрачно като субсидия от държавния бюджет към НОИ. Той наблегна на факта, че парите за увеличение на заплатите на военните идват не толкова от допълнително отпуснатите средства от бюджета, колкото от спестовността и реформаторството на министъра на отбраната Аню Ангелов и екипа му.

 

Последна актуализация: 09:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

119
rate up comment 0 rate down comment 1
the_evil_lord_Darth_
преди 11 години
Бойко Борисов отвайки на среща с Натаняху при Стената на Плача в Йерусалим,минал, през градината на Стефан-Милионера дето вее просо на Полихрона/като на Коронясан Бог на Изтока/ да си набере праскови от градината му заизпъть. Срещайки се пред Стената на Плача в Йерусалим, Бойко Борисов погледнал Бенеамин Натаняху като Светец със Слънчева Корона на глвата му и мислено си го представил като Новият Коронясан Бог на Изтока, след загиналият Муамар Кадафи.Бойко Борисов към Бенеамин Натаняху:- Отче Наш, Ти, който си на Небето! Да бъде Твоята Воля, да дойде Твоето Царство, както на Небето, така и на Земята!Настъпило тежко еврейско мълчание и Бенеамин Натаняху леко се подпрял на Стената на Плача, затворил очи и се замислил по еврейски, а Бойко Борисов извадил една Любимчанска Праскова от джоба си, изял я сладко пред еврейският поглед на Бенеамин Натаняху и хврърлил костилката в краката на Натаняху, евреинът го погледнал учудено,а Бойко Борисов му казал:-Кокалчето на тебе!Да си сееш праскова!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
118
rate up comment 0 rate down comment 0
the_evil_lord_Darth_
преди 11 години
Израелците са Вълци преяли с боб, които цял ден говорят за богохулство помежду си, заради острото си обоняние. Общо взето знаят, как да уточнят символа на безизходица на всеки и да купят душата му евтино, за да могат после да го изнудват за удоволствие, и защото неможейки да контролират ципа си, понеже мнталитета и хигиената им са еднакво мръсни, правят гладни за боб Беслемета/извънбрачни деца/ които да си търсят ново щастливо семейство с бели кахъри и ги изнудват с просяшки/еврейски/ поглед, докато станат толкова богати колкото тях, а те да не ги превъзхождат, защото Господ ги пазел. Едно предупреждение към всички Вълци/Евреи/ преяли с боб - Стойте далеч от Родината ми България или си вземете Господ за Адвокат, за да не свършите като Мешерето Кадафи - Друг Коронясан Бог на Изтока!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
117
rate up comment 0 rate down comment 0
the_evil_lord_Darth_
преди 11 години
Очевидно Русия, виждайки,че след като гръмнаха Американското Посолство в Либия, се очертава сценарий подобен на този,преди Световна Война, когато всички страни бяха изправени пред фнансова гибел и фалирайки бяха приобщавани към една или друга група Велики Сили, за да са достатъчно наведени и да обслужват Фашисткият Модел на Военна Промишленост,Русия са решили да си върнат Контрола над Континента,За Добро и за да не позволят да бъде съсипвана ценностната система на хората с идеята,че войната ги пази и войната ги храни. Владимир Путин е носител на Гена на Всички Велики Руски Владетели и е сигурно,че ще установи траен мир в Европа и условия за сътрудничество в Капиталното Строителство и Производството, което означава само Нова/Стара/ Ценностна Система и Изобилие в по-близко от другите бъдеще!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
116
rate up comment 1 rate down comment 0
the_evil_lord_Darth_
преди 11 години
Европейският банков регулатор: Въпросителните остават Това е най-мъдрото решение за настоящия момент. Вдигането на Изискваниата за Задължителни /Златни/ Минимални Резерви означава вдигане на Чадъра на Банковата Система от престъпността, и отново Златото да остане основен регулатор в Баланса на всички ресурси на Планетата - Валути със Златно Обезпечение, и Финансиране, а не ограбване на Бизнеса.Така в Реалната Банкова Система ще останат само Тези, които не знаят какво е престъпност и Тези за които Банковото Дело е преди всичко Финансиране на Полезните Ценности на Хората.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
115
rate up comment 0 rate down comment 0
the_evil_lord_Darth_
преди 11 години
Лихвата в Банковото Дело е последният, а не първият финансов инструмент, към който да се посяга. Всички себестойности в миналото бяха подписвани от нормировчик и технолог и служеха като база за изчисляване на Основен Лихвен Процент изработван от БНБ, така че да означава правилни и навременни управленски решения. По принцип неписано правило в Банковото дело е, че Лихвата се използва за Военновременно Възстановяване и Възстановяване от Природни бедствия, базирана на правилно изчислен инвестиционен риск, при разрешаването на кредит или допускането на депозит. Преди години, когато Цялата тази Банкова Система в Европа беше неформално, но фактически под Котрола на Френският Президент Франсоа Митеран, количеството пари в обръщение в Системата от Външнотърговски Банки беше толкова, че никога да не се използва Компенсационната Функция на Лихвата, освен при формирането на точното съотношение на Основните Лихвени Проценти на Националаните Банки в Европа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
114
rate up comment 0 rate down comment 0
the_evil_lord_Darth_
преди 11 години
Имотите на все по-малко американци са под водатаФедералния резерв е 100% частна банка. Федералния резерв се използва за финансиране на война, за да може САЩ да сложи ръка на енергийните ресурси в Целия Свят. Сега правят същото в Русия както през 2008 в Африка по време на Световното Първенство по Футбол. Умишлено предизвикват рецесия, за да си угодят на суетата и робския комплекс от миналото, сваляйки цените на основните неща от които зависи животът на нормалния човек, доказвайки че Планетата работи за тях. Чудя се докога Планетата може да работи за САЩ, може би докато настроят Природата срещу себе си...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
113
rate up comment 0 rate down comment 0
the_evil_lord_Darth_
преди 11 години
Мърдок трябва да преглътне милиардна загуба btv e телевизията, която дойде на власт с хвърляне на камъни и там е пълно с репортери изнудвачи, които знаят само първите два реда от всичко написано, защото са все са по-прости и по-умни от другите. В последно време съсипаха повече, отколкото са създали, защото в живота си по една WC/Вънкашна Цензура/ не са построили, а рушат това, което е клона на който са седнали, т.е btv цял живот режат клона, на който са седнали и почти го отрязаха. Да оставим btv, да се довършат сами и да си отидат заедно с тормоза и отживелиците си завинаги, най-много до Нова Година, а след това никой да не им дава пари, за да се нучат кое в живота не се купува, и дали не са се родили с подкуп. Да забравим btv, завинаги след като сами си сложат край на глупостите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
112
rate up comment 0 rate down comment 1
the_evil_lord_Darth_
преди 11 години
btv e телевизията, която дойде на власт с хвърляне на камъни и там е пълно с репортери изнудвачи, които знаят само първите два реда от всичко написано, защото са все са по-прости и по-умни от другите. В последно време съсипаха повече, отколкото са създали, защото в живота си по една WC/Вънкашна Цензура/ не са построили, а рушат това, което е клона на който са седнали, т.е btv цял живот режат клона, на който са седнали и почти го отрязаха. Да оставим btv, да се довършат сами и да си отидат заедно с тормоза и отживелиците си завинаги, най-много до Нова Година, а след това никой да не им дава пари, за да се нучат кое в живота не се купува, и дали не са се родили с подкуп. Да забравим btv, завинаги след като сами си сложат край на глупостите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
111
rate up comment 0 rate down comment 1
the_evil_lord_Darth_
преди 11 години
Берлинската Стена беше едно от най-здравите места в Целият Свят и предстраляваше своеобразен Край на Света за всички, които са научили толкова във Висшето Образование,че да решат да отмъщават на следващите поколения заради грешките на своите деди. Имаше по едно КПП от двете страни на Берлинската Стена, и тези които за подчертали нещо във Висшето Образование бяха пропускани през тези КПП-та да направят Околосветско Пътешествие и да гръмнат пак по Берлинската Стена, но от Другата Страна, като по Своеобразен Край на Света, но на преклонна възраст и когато са помъдрели толкова, че да я направят по-здрава от преди. Погрешното разбиране на някои основни положения не позволи на Берлинската Стена да си падне сама, а я разрушиха преждевременно и сега Борсовите Питони не хапят Берлинската Стена, а хапят главите на тези, които може би са надцакали Цялата Система за един Човешки Живот и сега тиранстват над тях, а те не могат да Съдят на тяхно място като влечуги или като Мешерето Кадафи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
110
rate up comment 0 rate down comment 1
the_evil_lord_Darth_
преди 11 години
Тропическата буря Айзък вдигна цената на петрола Новата седмица започна с ново поскъпване на черното златоФедералния резерв е 100% частна банка. Федералния резерв се използва за финансиране на война, за да може САЩ да сложи ръка на енергийните ресурси в Целия Свят. Сега правят същото в Русия както през 2008 в Африка по време на Световното Първенство по Футбол. Умишлено предизвикват рецесия, за да си угодят на суетата и робския комплекс от миналото, сваляйки цените на основните неща от които зависи животът на нормалния човек, доказвайки че Планетата работи за тях. Чудя се докога Планетата може да работи за САЩ, може би докато настроят Природата срещу себе си...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още