IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

СПА туризмът ни става "видим" за света с нов рекламен клип

МИЕ готви нови презентационни филми за морски и културно-исторически туризъм

15:03 | 13.02.14 г. 1
СПА туризмът ни става "видим" за света с нов рекламен клип

Седемте рекламни филма, с които България представя различните форми на туризъм на международните туристически изложения в момента, имат за цел да предизвикат първоначален интерес у чуждите туристи. Това каза за Investor.bg Анелия Генова, директор маркетинг и реклама в Министерството на икономиката и енергетиката.

Предстои министерството да обяви обществена поръчка за нови два филма – за морски и за културно-исторически туризъм, каза Генова.

Целта на рекламните клипове е да запознаят чуждестранните туристи с възможностите за туризъм у нас, така че да почувстват като преживяване продукта и да предизвикат техния първоначален интерес, каза Генова.

Тя взе участие в работна дискусия „Балнео и СПА туризмът-стратегически потенциал на България“ в рамките на туристическото изложение в Интер Експо център, където беше представен рекламният филм за спа туризма на България. Представителите на министерството на икономиката и на бизнеса се обединиха около тезата, че основният проблем на балнео и спа туризма у нас е, че той има огромен потенциал, но остава „невидим“ за света. 

В тази връзка от министерството дадоха заявка за активна реклама на спа индустрията и нейния потенциал не само чрез участие в туристически борси, но и чрез предстоящи журналистически турове за чужди журналисти от реномирани медии у нас.

Сийка Кацарова, заместник-председател на Съюза по балнео и спа туризъм, заяви, че на спа продукта вече се гледа като на третия по важност в туризма, който има потенциал да доведе повече високоплатежни туристи и то целогодишно, както и да увеличи приходите от туризъм.

Тя анонсира предстоящия в началото на юни в Хисаря първи годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и спа туризъм, който ще открои последните тенденции в спа  бизнеса и ще събере на едно място инвеститори, експерти, туроператори, за да дискутират готови ли сме да превърнем България в център на здравето в Европа, както и за възможностите за ползване на евросредства в новия програмен период от спа бизнеса.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
toto
преди 10 години
Басирам се че следващата им стъпка е да пратят пенсионери с кръвно в сауните.. след като преди няколко години ги пратиха на плаж без пари...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още