IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата

08:10 | 27.07.05 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата
КЗК бави публикация за ТЕЦ-Варна и Русе заради сървър
в. Сега

Комисията за защита на конкуренцията още не е качила на сайта си решенията за концентрация на дейност, ако руската компания РАО "Единна енергийна система на Русия" (РАО ЕЕС) придобие две електроцентрали - ТЕЦ-Варна и "Топлофикация"- Русе.

От комисията обясниха, че причина да не публикуват решението е проблем със сървъра им - в момента КЗК работи по създаване на свой собствен сървър и не качва решенията си на сайта.

Това е важно, защото от деня на публикацията на решението в сайта или от обнародването му в "Държавен вестник" тече срокът, в който руската компания РАО ЕЕС може да го обжалва. От КЗК обясниха, че за публикация в "Държавен вестник" обаче инициативата трябва да е на компанията, а не на ведомството.

Москва иска имот в Пампорово за 6 млн. долара
в. Новинар

Правителството на Москва може да купи част от Пампорово за 6 млн. долара, съобщи електронното издание Газета.ру. Вероятно става дума за хотел "Перелик" и няколко скилифта в курорта, уточнява изданието.

Наскоро в сделката с имота в Пампорово бе забъркано и името на българския президент Георги Първанов. Преди около седмица руските медии цитираха интервю на заместник-кмета на Москва Йосиф Орджоникидзе, в което той твърди, че българският президент обещал България да продаде на московското правителство евтина земя в зимен курорт, чиято реална цена била 20 млн. долара, но българите били готови да дадат за 6 млн. долара.

От пресслужбата на държавния глава категорично отрекоха Първанов да е обсъждал конкретни курорти и цени по време на посещението си преди година в Москва.

Смяната на електромер в София струва 16 лв.
в. Новинар

Срещу 16,21 лева домакинствата в София със стар електромер могат да поискат от "Електроразпределение" да им го смени с нов, съобщиха от фирмата вчера. Това е стойността само на услугата подмяна на електромер, а самият уред се плаща от "Енергото".

В момента в страната действат две тарифи за тока за бита - дневна и нощна. Цената на дневната електроенергия е 17,4 ст., а на нощната 9,3 ст. От 1 октомври ще бъдат въведени допълнителни уикенд тарифи за домакинствата. Абонатите със стари електромери обаче няма да могат да се възползват и от тях.

Подмяната на старите електромери с нови може да излезе безплатно на домакинствата, тъй като според Закона за енергетиката "Енергото" е длъжно да смени всички стари уреди с такива, които да отговарят на съвременните изисквания.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:26 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още