IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общо 16 хил. лв. санкция за неправомерна употреба на марката Джобтайгър

16:53 | 01.08.05 г.
Автор - снимка
Създател
Общо 16 хил. лв. санкция за неправомерна употреба на марката Джобтайгър
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи имуществени санкции по 8 000 лева на ЕТ “Сотис-Сотир Рангелов”, Пловдив и “Консулт Опшънс Интернешънъл” ООД, Пловдив за извършено нарушение на Закона за защита на конкуренцията.

Преписката в КЗК е образувана по молба на “Джобтайгър” ООД, София. От края на 2000 г. дружеството осъществява чрез сайта си стопанска дейност по публикуване на рекламни материали и обяви, свързани с търсенето и предлагането на работни места, пазарни изследвания и проучвания и др. В предмета на дейност на дружеството се включва и закупуването на домейн име в Интернет и неговата последваща подръжка.

ЕТ”Сотис-Сотир Рангелов” е собственик на сайта jobtiger.info и на практика извършва дейност по посредничество при търсене и предлагане на работа, каквато е и основната услуга, предлагана в сайта jobtiger.bg на “Джобтайгър” ООД.

Според КЗК чрез използването на марката и предлагане на сходни услуги ЕТ ”Сотис-Сотир Рангелов” деформира търсенето и привлича клиенти, които търсят сайта на софийското дружество.

Комисията счита, че ЕТ”Сотис-Сотир Рангелов” е извършил нарушение на добросъвестната търговска практика, което представлява нарушение по чл. 33, ал. 2 от ЗЗК. Доколкото няма данни след 17.03.2005 г. търговецът да извършва същото нарушение, КЗК приема, че то е прекратено.

Към същата дата обаче е установено прехвърляне на собствеността върху сайта jobtiger.info от ЕТ”Сотис-Сотир Рангелов” на “Консулт Опшънс Интеренешънъл” ООД, като по този начин новият собственик също използва недобросъвестно марката на молителя “джобтайгър”, което може да доведе до увреждане на правата на притежателя й.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още