IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сърбия и Черна гора ни отпусна още 3 хил. транзитни разрешителни

18:29 | 28.09.05 г.
Автор - снимка
Създател
Сърбия и Черна гора ни отпусна още 3 хил. транзитни разрешителни

Сърбия и Черна гора отпусна допълнителни 3 000 транзитни разрешителни на България до края на 2005 г. Това стана ясно след визитата на транспортния министър Петър Мутафчиев в Белград по покана на сръбската страна, където е разговарял с министъра на капиталовите инвестиции Велимир Илич, обявиха от Министерски съвет.

В началото на 2006 г. ще бъде пуснат в експлоатация българският участък от електрифицираната ж.п. линия Драгоман – Димитровград (Сърбия), стана ясно още след срещата.

Очаква се общата гранична гара между двете страни да заработи по същото време. Предвижда се движението по тази линия да бъде заложено в разписанието на „Българските държавни железници” ЕАД за 2006 г.

Либерализация на двустранните автомобилни превози и възможността за изграждането на приоритетния за двете страни Коридор номер 10 ще бъдат теми на дискусия на първото заседание на Смесената комисия по автомобилен транспорт. То ще се проведе на 13 и 14 октомври 2005 г. в София.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:05 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още