IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Третата емисия облигации на ХипоКредит ще се търгува на БФБ от 21 октомври

12:42 | 18.10.05 г.
Автор - снимка
Създател
Третата емисия облигации на ХипоКредит ще се търгува на БФБ от 21 октомври

Тригодишната облигациионна емисия на ХипоКредит АД, издадена на 5 август 2005 година, бе регистрирана за търговия на неофициалния пазар на облигации на БФБ-София. Решението е взето на проведеното днес заседание на Съвета на директорите на борсата.

Емисията е в размер на 4 млн. евро, разпределени в 4 000 обикновени, лихвоносни, обезпечени корпоративни облигации. Книжата ще се търгуват на борсата от 21 октомври,
като пазарната партида за една сделка е един лот, равен на една облигация с номинал от 1000 евро. Борсовият код на емисията, която е третата по ред, издадена от емитента, е BHCB3.

Облигациите са с плаващ купон в размер на шестмесечен Euribor + 5% годишно, шестмесечен период на лихвено плащане и падеж на 5 август 2008 година. Погасяването на заема се извършва еднократно на датата на падежа. Право на лихвено плащане имат облигационерите, вписани като такива не по-късно от три работни дни преди датата на плащането.

ХипоКредит АД предоставя финансиране на физически и юридически лица, обезпечено с ипотека на недвижимо имущество. За първото шестмесечие на 2005 година дружеството отчита нетна печалба в размер на 20 хил. лв., в сравнение със загуба от хиляда лева за същия период на миналата година.


Свързани компании:

ХипоКредит АД - облигации(BHCB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още