IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов търг за имуществото на “Механика и монтаж” АД

Реализираните приходи от този търг ще отидат за покриване на задълженията към работниците, които са в размер над половин милион лева

11:53 | 14.11.06 г.
Автор - снимка
Създател
Нов търг за имуществото на “Механика и монтаж” АД

На 22 ноември 2006 г. в гр. Севлиево, местността Вран ще се проведе втори търг за продажбата на имуществото на “Механика и монтаж” АД, обяви синдикът на дружеството Боривой Миланов.

Този път обаче имуществото ще се продава на цена с 20% по-ниска от първоначалната. Намалението на цената се дължи на липсата на купувачи при първия търг, който се проведе на 25 октомври 2006 г.

Движимите активи са разделени на две обособени части: “Нестандартно оборудване и индустриална екипировка” с цена 88 649 лв. и “Краткотрайни материални активи и материали” с цена 67 181 лв. Стъпката за наддаване и за двете обособени части е 1 000 лв.

За допускане до оглед кандидат-купувачите предварително трябва да получат писмено разрешение от Служба “КОС” при РДВР - гр. Севлиево. До участие в търга се допускат само кандидати, които представят документ за внесен задатък в размер на 10% от цената, от която ще започне търгът.

Реализираните приходи от този търг ще отидат за покриване на задълженията към работниците, които са в размер над половин милион лева.

Бившия военен завод “Механика и монтаж” АД - Севлиево беше приватизиран през юни 1999 г. Тогава “Вран” АД - Севлиево закупи 72% от капитала на дружеството за 2,27 млн. лв. За предмет на дружеството бе обявено металообработка, търговия на едро - метални изделия, конструкции, дограма. Последваха проблеми за дружеството и неизплатени заплати на персонала. През декември 2003 г. с решение на Съвета на директорите на “Вран” - АД беше започната процедура по ликвидация на “Механика и монтаж”. А с решение на Габровски окръжен съд от март 2005 г. дружеството беше обявено в несъстоятелност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още