IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕРП Горна Оряховица няма да събира лихви за неплатени сметки до 15 януари

Причината е въвеждането на нова информационно-техническа система, заради което и касите на дружеството не работиха няколко дена

12:08 | 12.12.06 г.
Автор - снимка
Създател
ЕРП Горна Оряховица няма да събира лихви за неплатени сметки до 15 януари
Електроразпределение Горна Оряховица АД няма да начислява лихви върху неплатените сметки и да прекъсва електрозахранването на абонати с неплатени такива до 15 януари 2007 г., съобщиха за Investor.bg от Центъра за работа с клиенти на дружеството в Габрово.

Причината е въвеждането на нова информационно-техническа система, заради което и касите на дружеството не работиха няколко дена.

За всички просрочени сметки, включително и за неплатените досега сметки за месец октомври, при заплащане на електроенергията на каса клиентите ще получават единствено фискален бон за платената сума. Оригиналната фактура с данните за количеството на консумираната електроенергия ще им бъде изпратена допълнително по пощата. Фактурите за месец ноември 2006 година и всички фактури в бъдеще ще съдържат цялата информация, която и до сега е била подавана на клиентите. Освен това те ще съдържат и информация за точния период на отчитане, на базата на който е калкулирана и сметката.

Eлектроразпределение - Горна Оряховица е образувано чрез отделяне от НЕК през април 2000 г. От март 2005 година 67% от дружеството са собственост на Е.ОN България. EРП-то има пет клона, два електроразпределителни района и централно управление, в които работят общо 1901 работници и служители.

EРП - Горна Оряховица упражнява своята дейност на територията на пет области в Централна България: Велико Търново, Габрово, Разград, Русе и Силистра, с обща площ 15 623 км. Дружеството обслужва 540 000 клиенти чрез собствена мрежа с обща дължина 20 000 км.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:04 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още