IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Искат увеличение на цената на водата над 2 лв. в Габрово

Исканата от ВиК Габрово цена е посочена като механизъм за компенсиране на големите загуби от течове по мрежата

10:44 | 21.12.06 г.
Автор - снимка
Създател
Искат увеличение на цената на водата над 2 лв. в Габрово
Водоснабдяване и канализация-Габрово ООД е поискало цената на водата в Габрово да бъде увеличена над 2 лв. за куб. м от началото на 2007 г., съобщиха за Investor.bg от община Габрово.

Новата цена е заложена в бизнес плана на дружеството, предоставен за одобрение от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. От комисията пък са поискали становище от Габровския общински съвет.

Ако бъде одобрен бизнес планът това ще означава увеличение с над 25%. В момента цената на водата е 1.65 лв. без ДДС. В посочения бизнес план за развитие на ВиК – Габрово в периода 2007 - 2008 г. е предвидено цената да бъде увеличена до между 2.08 и 2.12 лв. без ДДС. Исканата цена е посочена като механизъм за компенсиране на големите загуби от течове по мрежата.

За подмяната на вече остарялата мрежа има разработен проект за финансиране от Структурния фонд на ЕС на стойност над 33 млн. евро. Тъй като стойността му е над 25 млн. евро се налага държавни органи да подпомогнат реализирането на проекта, като подадат документите по кандидатстването. Реализацията на проекта ще започне не по-рано от 2008 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:12 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още