IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестират 50 млн. евро във фалиралия „Диамант“ край Разград

Фирма “Виа Пропъртис” обещава заводът да заработи до два месеца

09:38 | 28.05.07 г.
Инвестират 50 млн. евро във фалиралия „Диамант“ край Разград
Фирма „Виа Пропъртис”, която купува фалиралия завод “Диамант” край Разград, готви мощна инвестиционна програма за възраждане на производството.

В обновяването на предприятието ще се инвестират над 50 млн. евро. “Диамант” ще произвежда плоско, орнаментно, домакинско и водно стъкло, както и порцелан за бита. Очаква се сделката да бъде финализирана днес.

В края на миналата седмица областният управител на Разград Наско Атанасов оповести още, че продажбата е одобрена от синдиците, а фирмата купувач е получила нужния й кредит, за да плати за активите на “Диамант”.

Стойността на сделката е 8,13 млн. лева.

Според Атанасов най-късно до два месеца заводът ще заработи, а инвеститорите вече ще са набрали работници. В началото новите собственици ще използват наличните машини и съоръжения.

Диамант” влезе в процедура по несъстоятелност на 1 януари 2002 година по настояване на “Булгаргаз”. Само за синьо гориво предприятието бе натрупало задължения за 9 млн. лева, а общият размер на неплатените задължения стигна 12 млн. лева.  За последно акциите на дружеството са се търгували на БФБ-София на 17 април тази година при цена от 0,91 лв. за брой.

„Виа Пропъртис“ е ЕООД, регистрирано в Пловдив, като собственик и управител е Денис Бареков. Фирмата се занимава с инвестиции в недвижими имоти, хотелиерство, туризъм, авиация и строителство.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:58 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още