IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

JASPERS ще подпомага проекти в транспорта и околната среда

Новите проекти, по които JASPERS ще участва през тази година, са свързани с водоснабдяването на Враца и Габрово, модернизация на ж.п. линиите София-Драгоман, София-Пловдив, София-Радомир и други

15:45 | 07.06.07 г.
Автор - снимка
Създател
JASPERS ще подпомага проекти в транспорта и околната среда
Секторите "Транспорт" и "Околна среда" ще бъдат подпомагани с безвъзмездна техническа помощ по програма JASPARS, предвижда одобреният от правителството План за действие на програмата за 2007 г. Очаква се изпълнението му да повиши качеството на изготвяната проектна документация, да се ускори изпълнението на проектите и усвояването на средствата от фондовете на ЕС.

Новите проекти, по които JASPERS ще участва през тази година, са свързани с водоснабдяването на градовете Враца и Габрово, модернизация на ж.п. линиите София - Драгоман, София - Пловдив, София - Радомир и други.

JASPERS е създадена през 2005 г. от Европейската комисия, Европейската инвестиционна банка и Европейската банка за възстановяване и развитие за подкрепа на подготовката на приоритетни национални инфраструктурни проекти, за които се предвижда финансиране от фондовете на ЕС.

Споразумението за дейността на програмата у нас е подписано през миналата година.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:33 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още