IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

50 млн. лв. инвестират в пътищата на Търговищко

В сравнение с миналата година сумата е с 20 млн. лева повече

09:05 | 31.01.08 г.
50 млн. лв. инвестират в пътищата на Търговищко
Областно пътно управление” подготви амбициозна програма за 2008 година, каза пред Investor.bg управителят Марчо Марчев. През тази година трябва да бъдат завършени пътните отсечки по главния път София-Варна, по които в момента се работи. Става дума за новата, трета лента към Омуртаг и цялото подновяване на пътя към Шумен.

Едновременно с това трябва да започне строителството на други участъци, финансирани от европейските програми и по-точно по програма “Транзитни пътища”. Това е участък от близо 15 км в посока Антоново. На пътя от с. Пролаз до КАТ – Търговище ще бъде извършено основно укрепване на скатовете от падащи камъни. Продължава работата и по обновяването на околовръстния път на областния център.

По програмата на Световната банка за второ и третокласните пътища ще бъде извършен ремонт на пътя от Попово до с. Голямо Ново и от с. Дралфа до границите с Разградска област.

Готви са проектите и тази година трябва да стане строителен обект участъкът от Търговище до с.Бистра в посока към Разград. Проектират се и участъците от Пролаз до Вардун и от Омуртаг до с. Менгишево. Ще започне проектирането и за ремонти по вътрешно селските пътища на селата в Търговищка и Антоновска общини. Започна работата и по капитален обект в Попово – за Околовръстен път, на стойност 14 млн. лева.

Всички тези обекти, представляват обем работа за около 50 млн. лева. за цялата област. В сравнение с миналата година сумата е с 20 млн. лева повече”, каза Марчев.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:28 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още