IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До осем години затвор може да получи бившият шеф на пътния фонд

Веселин Георгиев бе отстранен от длъжност, след като името му бе замесено в корупционен скандал

16:42 | 23.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
До осем години затвор може да получи бившият шеф на пътния фонд

Прокуратурата е повдигнала обвинение срещу бившия началник на фонд Републиканска пътна инфраструктура Веселин Георгиев, съобщиха от ВКП.

Георгиев е обвинен в престъпление, за което се предвижда наказание от една до осем години лишаване от свобода. На Георгиев е наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 10 хил. лв.

Повдигнатото обвинение е за престъпление по служба, извършено от Георгиев в периода юли 2006 - ноември 2007 г. в качеството му на изпълнителен директор на фонд Републиканска пътна инфраструктура, за това, че в нарушение на Закона за обществените поръчки и на Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки е одобрил сключването на договори между ръководения от него фонд и фирмите Биндер АД, Инмат ООД, Гражданско сдружение Инфраструктурни обекти, с цел да набави имотна облага за братята си Бойко и Емил Георгиеви. От това са настъпили значителни вредни последици за държавата.

Веселин Георгиев беше освободен от длъжност изпълнителен директор на фонда от 4 февруари 2008 г., след като името му беше замесено в корупционен скандал в ръководеното от него ведомство, както и в конфликт на интереси, тъй като се оказа, че много от конкурсите на фонда са спечелени от фирма на брат му.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:37 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още