IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синдикатите чакат още два дни за оператор на Кремиковци, после протестират

Синдикатите от месеци настояват за по-скорошно избиране на инвеститор в завода

17:49 | 27.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Синдикатите чакат още два дни за оператор на Кремиковци, после протестират

Работниците от Кремиковци няма да протестират в сряда, както беше предварително обявено, а ще изчакат до четвъртък решението на Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) за избор на оператор на металургичния комбинат, съобщиха за Investor.bg от ръководството на синдикатите към комбината. Синдикатите от месеци настояват за по-скорошно избиране на инвеститор за Кремиковци.

Миналата седмица от МИЕ заявиха, че до началото на тази седмица ще бъде решено кой от кандидатите – украинската Смарт Груп или бразилската CSN – ще бъде избран за оператор на Кремиковци (за когото комбинатът да работи на ишлеме), с тенденция по-нататък да стане стратегически инвеститор и основен собственик на компанията.

По неофициална информация представителите на ръководството на CSN до ранния следобед днес не са пристигнали в София (както се е очаквало) за разговори с МИЕ относно евентуалната сделка, затова и решението се отлага.

От синдикатите на Кремиковци уточниха, че по тази причина ще изчакат и в зависимост от разрешението или не на въпроса, в четвъртък ще решат дали и кога ще протестират.
 

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:57 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още