IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Две нови линии в завода на Монтюпе в Русе, инвестициите вече са ?50 млн.

На втората линия предстоят още изпитания и одит от страна на експерти от Ауди

15:31 | 23.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Две нови линии в завода на Монтюпе в Русе, инвестициите вече са ?50 млн.

Заводът на френската фирма Монтюпе в Русе, специализиран в производството на алуминиеви части за автомобили, скоро ще пусне в експлоатация две нови производствени линии, научи Investor.bg от ръководството на фирмата. Заводът беше открит през септември миналата година и сега работи с две трети от планирания капацитет.

Едната от новите производствени линии ще бъде за производство на носачи на шасита на автомобили Ауди, а другата - за производство на цилиндрови глави за автомобилни двигатели на Ауди. На втората линия предстоят още изпитания и одит от страна на експерти от Ауди.

Вече работещите линии са за части на двигатели на Ауди и Дачия, като на линията на Дачия се произвеждат и части за двигатели БМВ-Пежо. Договорите на фирмата с Ауди и Дачия са дългосрочни, отбелязаха от Монтюпе. В момента във фирмата работят 230 човека, като се предвижда до края на годината да бъдат назначени още около 30 човека.

От Монтюпе посочиха, че общата стойност на инвестицията в завода вече е достигнала 50 млн. евро, въпреки че по първоначални разчети се смяташе тя да е 35 млн. евро.

На въпрос на Investor.bg изпълняват ли се първоначално заложените показатели относно обем на продажбите и приходите, от френското предприятие отговориха, че „икономическата криза и свиването на пазара са повлияли на продажбите и темповете на развитие са по-ниски от предвижданите при пускане на завода в експлоатация, но съответстват на коригираната в началото на годината икономическа програма, предвид кризата“.

Запитани за по-конкретни финансови показатели, от фирмата отговориха само, че не са завършили на печалба първото полугодие, „като се има предвид големият размер на инвестицията“.

По отношение на плановете за развитие на фирмата и евентуалните нови инвестиции у нас от Монтюпе изразиха „умерен оптимизъм“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още