IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стартира проектът за нови морски пристанищни контейнерни терминали

Срокът за изпълнение на проекта е 80 месеца

12:42 | 22.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Стартира проектът за нови морски пристанищни контейнерни терминали

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) стартира проекта „Изграждане и развитие на нови контейнерни терминали на пристанища Варна и Бургас”.

Договорът за консултантски услуги (технически проект и строителен надзор) е сключен между Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” като изпълнителна агенция по проекта и смесено дружество между щатската компания Moffatt & Nichol и японската Oriental Consultants Co. – M&N/OC JV.

Срокът за изпълнение на проекта е 80 месеца.

Изграждането на контейнерните терминали на двете пристанища ще отговори на нарастващите търговски изисквания в региона и ще допринесе за икономическото и социалното развитие на България, както и за увеличаване конкурентоспособността на бизнеса и международния транспорт, се посочва в съобщението на МТИТС.

Проектът „Изграждане и развитие на нови контейнерни терминали на пристанища Варна и Бургас” се финансира със заем в размер на 37 млрд. японски йени, отпуснат от Японската агенция за международно развитие (JICA). Споразумението за заем беше ратифицирано от българския парламент на 17 декември 2008 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:53 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още