IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сключи се обратна сделка за последните 3 "сгрешени акции" на Холдинг Варна

На 8 януари се сключиха 7 сделки за общо 280 акции и на практика всички сгрешени сделки са анулирани

13:54 | 12.01.10 г.
Сключи се обратна сделка за последните 3 "сгрешени акции" на Холдинг Варна

На извънрегулиран пазар на БФБ-София се сключи сделка за 3 акции на Холдинг Варна АД при единична цена от 101 лв., с което на практика е анулирана и последната сгрешена сделка с акции на Холдинг Варна АД.

На 8 януари с обратни сделки бяха практически анулирани други 7 сделки за 280 акции, а още на 29 декември 2009 г. беше обявено анулирането на 61 сделки за над 30 хил. акции и над 3 млн. лв.

На практика няма печеливш от най-голямата грешка в историята на БФБ-София с потенциална загуба за сгрешилия инвеститор от 3,2 млн. лв.

На 28 декември 2009 г. брокер на ИП Кепитъл инвест АД повиши 10 пъти цената на Холдинг Варна АД, мислейки си, че купува облигации, но въвеждайки кода за акции на варненското дружество.

Според сегашните правила на БФБ-София за отмяна на сделка се иска съгласието на насрещната страна. Предстои да видим дали случаят с Холдинг Варна ще доведе до промяна в това правило и ще въведе практиката на други борси, където регулирания пазар сам решава дали дадена сключването на дадена сделка е грешка.

Свързани компании:

Холдинг Варна AД(HVAR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:23 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още