IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на едро в Канада записаха първия си спад от два месеца

През юли продажбите на едро са намалели с 0,6% до 60,2 млрд. щатски долара, съобщи статистическата служба на страната

16:46 | 16.09.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Продажбите на едро в Канада са намалели през юли, след като в предходните два месеца достигнаха рекордни равнища, съобщи Канадската статистическа служба в петък.

През юли продажбите на едро са намалели с 0,6% до 60,2 млрд. щатски долара, като това е първото понижение от два месеца насам.

За общото движение най-голяма тежест са оказали спадовете, отчетени в подсектора за лични стоки и на такива за домакинства, чиито продажби са намалели с 2,6% през юли до ниво от 10,8 млрд. долара. Това е бил вторият пореден месец на понижение на продажбите в подсектора, както и четвъртият път в последното полугодие, в който е отчетено намаление в сектора.

Положителна следа в данните, която отчасти компенсира общата негативна тенденция, е ръстът в продажбите на машини, оборудване и консумативи - те са се увеличили с 1,6% до ниво от 17 млрд. долара. При този подсектор това е било деветото повишение в последната една година.

Що се отнася до представянето на различните региони, Квебек е повел загубите, воден от Онтарио и Алберта. В Квебек продажбите са намалели с 2,8% до 14 млрд. долара, в Онтарио с 0,7% до 40,4 млрд. долара, а в Алберта - с приблизително 3% до 8,7 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:46 | 16.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Икономика и макроданни виж още

Коментари

Финанси виж още