IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Производителността на труда в САЩ се покачва, но разходите за нея - също

Разходите за труд са били с 5,3% повече на годишна база през третото тримесечие

17:03 | 07.12.22 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Производителността на американските работници се е възстановила малко повече от очакваното през третото тримесечие, но трендът е останал слаб, поддържайки разходите за труд високи, съобщи Ройтерс.

Производителността извън селското стопанство – измерваща производителността на час на служител – се е увеличила с 0,8% на годишна база в периода юли-септември, съобщи американското министерство на труда. Данните са възходяща ревизия спрямо обявеното миналия месец увеличение от 0,3 на сто. Икономистите, анкетирани от медията, бяха в очакване на резултат от 0,6%.

На годишна база обаче производителността е намаляла с 1,3%, докато предварителните оценки на ресорното министерство бяха за темп от 1,4%

Разходите за труд – или цената на труда на единица производителност – междувременно са се увеличили с 2,4% спрямо предходното тримесечие. За сравнение – предишните оценки бяха за по-силен ръст от 3,5 на сто. Годишното увеличение на показателя е достигнало 5,3% през третото тримесечие спрямо регистрираните през ноември 6,1% ръст.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:05 | 07.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Икономика и макроданни виж още

Коментари

Финанси виж още