IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Промишленото производство в САЩ отчита минимален ръст заради по-мекото време

Докладът на Фед показва спад от 7,5% в производството на комунални услуги, но производството в минното дело се увеличава с 2,2%

16:47 | 15.03.24 г. 3
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Промишленото производство в САЩ отчита минимален ръст през февруари, тъй като по-мекото време е намалило търсенето на комунални услуги, но е стимулирало рязко възстановяване на фабричното производство, съобщава Bloomberg.

Ръстът от 0,1% при промишленото производство следва низходяща ревизия на показателя от предходния месец от 0,5%, показват данни на Федералния резерв.

Фабричното производство се разраства с 0,8% през февруари, но данните за януари бяха ревизирани надолу до 1,1%, което според Фед се дължи на суровите зимни климатични условия.

Докладът на Фед показва спад от 7,5% в производството на комунални услуги, но производството в минното дело се увеличава с 2,2% след свързания с метеорологичните условия спад през януари.

Въпреки повишението през февруари фабричното производство е намаляло с 0,7% спрямо същия месец на миналата година, което илюстрира продължаващите проблеми в сектора. Отделни данни, публикувани в петък, показаха, че фабричната активност в щата Ню Йорк се е свила този месец с повече от очакваното, тъй като поръчките, доставките и заетостта отслабват.

Въпреки че индустриалните клиенти постигнаха напредък през изминалата година, привеждайки запасите в по-голяма степен в съответствие с търсенето, правителствените данни в четвъртък показаха, че продажбите на дребно са се повишили умерено през февруари след голям спад в началото на годината.

Нарастването на фабричното производство през февруари отразява подобренията в сектора на машините, моторните превозни средства и електрическото оборудване. Производството на потребителски стоки обаче намалява с 1,4% поради спада в търсенето на енергия. Производството на бизнес оборудване се е увеличило с 1,7%, отчитайки най-големия си ръст за последните две години.

Активният капацитет на фабриките – мярка за потенциалната продукция – нараства до 77%. Общият капацитет остава непроменен на ниво от 78,3%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:47 | 15.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Икономика и макроданни виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 3
mr. Yoda
преди 1 месец
На крива ракета космоса и пречи/помага.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 3
Кисимов
преди 1 месец
China(2022) : 4,975,614.35United States(2021) : 2,497,131.58
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 4
Кисимов
преди 1 месец
China20224,975,614.35United States20212,497,131.58Поизводство по номинални цени (хил.$)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още