IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очаквано ЦИК реши "Сиела Норма" да поеме дейностите по машинното гласуване

Прогнозната стойност на обществената поръчка беше 6,8 млн. лева без включен ДДС

16:40 | 02.09.22 г.
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Централната избирателна комисия (ЦИК) взе решение, с което определи "Сиела Норма" за изпълнител на обществената поръчка за различни дейности, свързани с машинното гласуване на предстоящите избори.

ЦИК упълномощи председателя на комисията Камелия Нейкова да сключи договор с избрания изпълнител, предава БНР.

Другата фирма, която беше поканена от ЦИК за участие в процедурата - "Смартматик интернешънъл холдинг", не изпрати оферта. Последваха преговори между Централната избирателна комисия и "Сиела Норма". 

След заседанието на ЦИК стана ясно, че в резултат на преговорите е постигната договореност за намаляване на цената на първоначалното предложение на дружеството с 95 000 лева.

От "Сиела Норма" бяха изпратили две ценови предложения – едното за пълния обем дейности, а другото – за отпадане на част от тях.

Прогнозната стойност на обществената поръчка беше 6,8 млн. лева без включен ДДС. Според портала за обществените поръчки първоначалната оферта на дружеството е за малко над 7,9 млн. лв.

Първата дейност, включена за изпълнение в обществената поръчка, е програмиране на до 500 машини за провеждане на демонстрационно гласуване по общини.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още