IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индия не иска Г-20 да обсъжда нови санкции срещу Русия

Страната е председател на организацията през следващите 12 месеца

13:52 | 22.02.23 г. 5
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Индия е против обсъждането на нови санкции срещу Русия в Г-20, твърди Ройтерс, позовавайки се на свои източници. Страната пое ротационното председателство на организацията и в момента финансовите министри от Г-20 заседават в индийския град Бенгалуру.

Според представители на Индия санкциите срещу Русия и в момента имат негативен ефект върху целия свят. Официална позиция по темата обаче не е разпространена от властите, допълва агенцията.

Министърът на технологиите Анураг Тахакур коментира, че сега не е време за война. "Демокрация, диалог и дипломация е начинът да продължим напред", коментира той в своето приветствие към участниците.

Събитието е първото по време на председателството на Индия на Г-20. Разговорите на финансовите министри обаче няма как да не се спрат на войната в Украйна, особено на фона на предстоящата годишнина от началото на военните действия. На лидерската среща на Г-20 в Индонезия Украйна представи своя мирен план от 10 точки.

Индия запазва неутралност по темата за войната, отказвайки да обвини Русия за нападението, но и в момента е един от основните купувачи на руски петрол. Страната призовава за дипломатическо решение на конфликта.

Г-20 може и да не обсъжда нови санкции срещу Русия, но по време на срещата в Индия Г-7 ще го направи, каза от своя страна японският финансов министър преди ден.

Самата Русия също иска да обсъди икономическите санкции, твърдят още източници на Ройтерс. Представители на страната на този етап не отговарят на исканията за коментар от страна на Ройтерс.

Очакванията са, че по време на срещата в Бенгалуру ще бъдат дискутирани правила за криптовалутите, реформите в банковия сектор, данъчното облагане и финансирането на мерки за борбата с климатичните промени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:52 | 22.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 3
khao
преди 1 година
До: ratten копейка, ти даже си с 2 топки повече от нас, има две чужди връз твоите 2 трънки! :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 4
baba_meca
преди 1 година
До: rattenМи вече индиец управлява UK
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 7
ratten
преди 1 година
индусите ще се окажат по-умно и с по две тoпки повече от европейските си колеги.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 5
ratten
преди 1 година
До: khao да, още помним как се домъкнаха стотици като теб
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 15
khao
преди 1 година
тия също като китайците не е добре да забогатяват... имат лошия навик да довличат още индийци, когато един от тях се издигне!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още