IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Йотова: В следващите дни президентът ще реши кога да връчи първия мандат

Месец след изборите няма съществени резултати по отношение на преговорите, смята вицепрезидентът

12:24 | 01.05.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА
Снимка: БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

В следващите дни президентът Румен Радев ще реши кога ще връчи първия мандат за съставяне на правителство. Това коментира пред журналисти в Първомай вицепрезидентът Илияна Йотова, цитирана от БТА. Според нея месец след изборите няма съществени резултати по отношение на преговорите между политическите сили.

Следим много внимателно и анализираме цялата ситуация, опитваме се да следим и преговорите между политическите партии, особено между първите две коалиции, доколкото тези срещи са публични, посочи Йотова.

По думите ѝ се дават много разнопосочни сигнали, "което ме изпълва с много голяма тревога и несигурност, така, както и, предполагам, всички български граждани".

По отношение на проектобюджета Йотова коментира, че е спокойна дотолкова, че служебният кабинет е подготвил всичко, за да може следващото редовно правителство и мнозинството в парламента да има на какво да стъпи. По думите ѝ народните представители могат да променят всичко в тази основа на бюджета.

Важното е да няма наддаване, както имаше голяма заплаха за това преди втори април, за да може този бюджет да бъде реалистичен и да не доведе до фалита, а до стабилизирането на държавата, каза още Йотова. Тя призова депутатите към повече отговорност. Със или без правителство, всички чакаме този бюджет и не само защото формалните срокове изтичат съвсем скоро.

Йотова бе в Първомай по случай отбелязването на Деня на труда. На площада пред читалище "Св. св. Кирил и Методий" тя участва в запалването на традиционния огън, с който се дава начало на 50-тите Майски културни тържества "Първомай 2023".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:24 | 01.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още