IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Единственото добро на управлението е, че държи ясна посока на страната

Това е единственото за което стоим там, всичко останало е в против на нашата идеология като партия, каза лидерът на ГЕРБ

14:35 | 11.11.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: БГНЕС/ВАЛЕНТИНА БИЛАРЕВА
Снимка: БГНЕС/ВАЛЕНТИНА БИЛАРЕВА

Две неща могат да изкарат ГЕРБ от съвместното управление и те са по-важни от евроатлантизма – това са бюджетът и корупцията. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на националното съвещание на партията във Велико Търново. „Повече не трябва да ни наричате сглобка. Не виждам в тази превърнала се в цинизъм дума нищо рационално, добро за хората“, заяви той, цитиран от БТА.

По думите му в основата на това, че днес ГЕРБ не казва категорично, че си тръгва, стои думата евроатлантизъм. „Светът е толкова сложен в момента - война в Украйна, в Израел, напрежение по много фронтове“, обърна внимание лидерът на ГЕРБ. Според него единственото добро на това управление е, че държи ясна посока на страната. „Това е единственото за което стоим там. Всичко останало е в против на нашата идеология като партия“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

„Мисля, че в сферата на производството на петролни продукти и всичко, свързано с тях в последната година и половина, има висша степен на корупция. Кой, как, защо - ние ще чакаме да се разследва“, посочи Бойко Борисов. „Ще продължим да се борим с корупцията, която насаждат, въпреки че за медиите е забранено да произнесат тази дума“, допълни той. „Министър се движи с охрана, заплашван от депутати. Бели якички - вярно ли е, не е ли? Нито виждам оставки, нито виждам решения. Всичко гузно мълчи, страшно мълчи“, каза още Борисов.

Според лидера на ГЕРБ има „страховит медиен двоен аршин“. „Когато Ицо Хазарта каже едно за вас е окей, но ако го каже наш опонент, каквато е Ваня Григорова, това е трагедия“, обърна се той към медиите и допълни: „Представя ви се един бюджет, който абсолютно нереалистично е надут“. „Забравихте ли, когато държахме дефицита на нула и вие ни питахте за постните пици“, попита Борисов медиите.

Той посочи, че след срещата си с кметовете на ГЕРБ се е запознал със сглобките по места. „Вече съм абсолютно спокоен, че бюджет може да се приеме и без ГЕРБ, така са се сглобили“, коментира още Борисов. „В бюджета трябва да има всичко, което кметовете са казали“, изтъкна той и поясни, че ГЕРБ ще изискват в бюджета да ги има разписани и гарантирани техните политики. „Няма ли написано, няма ли го гарантирано, няма да се поддадем повече“, каза Бойко Борисов.

„Най-правилното е бюджетът да се преработи на истинските приходи, които се очакват“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:13 | 11.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още