IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов: Вече има нова „сглобка”, играха срещу нас

На национално съвещание в сряда ГЕРБ ще решават дали да останат в управлението

22:33 | 05.11.23 г. 3
Автор - снимка
Редактор
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Според Бойко Борисов вече има и нова „сглобка”. Това са партиите, които подкрепят Русия и Путин. ПП, „Възраждане“, заедно с БСП играха срещу нас, има нова коалиция. Това каза лидерът на ГЕРБ пред медиите в Пловдив, където коментира резултатите от втория тур на местните избори. 

Той подчерта, че „Продължаваме промяната“ са били срещу ГЕРБ на няколко места в страната, заедно с „Възраждане“. 

„Има нова коалиция, нова сглобка. Играха срещу нас. На няколко места загубихме, но загубихме от коалиции“, каза още Бойко Борисов. „На миналите избори преди една седмица ГЕРБ беше навсякъде пръв. Сега се обединиха ПП и „Възраждане”, заедно с БСП – има нова коалиция, нова „сглобка” и играха срещу нас”, посочи той.

Имаме двойно повече гласове и общински съветници от ПП-ДБ. Това е категоричният резултат, коментира Бойко Борисов относно резултатите от балотажа.

„Или се прави правителство и коалиция като хората, или подобни сглобки, някакви шарлатански работи – не виждам за правилно. Има прекрасна коалиция в момента между ПП, „Възраждане” и ДБ. И това ще бъде лично от мен огласено, вече съм го направил пред всички наши западни партньори”, каза още Борисов.

Утре ще има извънредно заседание на правителството за пакета данъчни закони, които мислят, че, като ни ги „тръснат" в парламента, ще ги подкрепим. Няма да бъде така, каза лидерът на ГЕРБ. 

За него сглобката вече не съществува. На национално съвещание в сряда ГЕРБ ще решават дали да останат в управлението.

Корнелия Нинова: Печелим 4 областни града и имаме 71 кмета

Изключително сме доволни от резултатите на балотажа на местните избори, имаме 71 кмета при 57 на предишните местни избори. Ние сме втора политическа сила по брой кметове. Печелим четири областни града - Шумен, Разград, Русе и Силистра. Това каза в първия си коментар след края на изборния ден лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Партията е част от коалицията от леви формации, издигнали Ваня Григорова за кандидат-кмет на София.

"Григорова направи хубава кампания със срещи с хората, браво на нея. Не се притеснявам от политическите ѝ амбиции", коментира лидерът на БСП. По думите й големият губещ на изборите е ГЕРБ.

"Започва да се случва обединението срещу модела на ГЕРБ, той вече се разгражда. БСП е консолидирана, резултатите показват много работа…. Ниската избирателна активност е проблем на всички, трябва да върнем доверието на хората", смята Нинова. И уточни, че още в първите дни на парламента ще бъде внесен вот на недоверие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:55 | 05.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 2
eoupstnbh
преди 5 месеца
Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност.Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват------> http://gg.gg/ketobg
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 18 rate down comment 3
zelka007
преди 5 месеца
Бащицата не може да губи ... затова плещи несвързано ... и всички са му врагове ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 9
Tikva007
преди 5 месеца
Борисов пак изригна вулкан от кьорфишеци. Едва ли не : *в сряда ГЕРБ ще решават дали да останат в управлението.* - Нито някой го е питал дали иска да влиза в управлението, нито ще му разреши да излиза. Тази сглобка е по евроатлантически франчайз и ще се разглоби когато *Шефът* види алтернатива.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още