IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ваня Григорова след балотажа: Оставаме с надежда, чакаме официални резултати

Новият кмет на София според първите резултати също ще коментира утре

21:33 | 05.11.23 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ
Снимка: БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ

„Оставаме с надежда, тя е жива. Утрото е по-мъдро от вечерта. Това каза в първия си коментар след балотажа на местните избори Ваня Григорова, кандидат-кмет на София от местна коалиция „БСП за България”.

Тя уточни, че иска да изчака официалните резултати от вота утре за повече коментари.

„Благодарности на всички, които излязоха и гласуваха. Въпреки проблемите през изборния ден и омаскаряването оставаме с надежда, тя е жива и свободата е на една ръка разстояние“, каза Ваня Григорова.

„Вдъхнахме на гражданите надежда и предложихме път към свобода. Гласовете за нас бяха подадени с надежда, а не с отвращение“, каза лаконично Григорова.

Според Костадин Паскалев от щаба на Ваня Григорова правителството е опропастило доверието на гражданите и е въздействало върху активността на втория тур на изборите. „Изборите се превърнаха в панихида на демокрацията, а не в празник. Почти сигурен съм, че ще имаме повод за празник утре при обявяване на окончателните резултати", заяви той.

„Трябва да дочакаме окончателните резултати, преди да говорим кой е спечелил“, добави той.

Новият кмет на София според първите резултатите на социологическите агенции Васил Терзиев отказа да коментира първите резултати от балотажа на местния вот. В първото си изявление след балотажа той направи лаконичен коментар, в който благодари на всички, които са гласували за него, и за районите кметове на ПП-ДБ, „Спаси София“.

„Когато има финални резултати, ще дадем пресконференция. Очаквайте покана утре, така че да обсъдим с политическите лидери резултатите в София и в страната“, посочи той.

Кандидатът на местната коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България" („Спаси София") за кмет на София Васил Терзиев води в надпреварата с 51,4% подкрепа, показват резултати от екзитпол на „Галъп Интернешънъл" към 20 часа. Ваня Григорова, подкрепена от местната коалиция „БСП за България", остава втора с 44,3%. Разликата между двамата кандидати е 7,1 процентни пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:37 | 05.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още