IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Министерството на отбраната купува автобуси за над 27 млн. лв.

Избраната фирма не трябва да е свързана с Русия, се посочва в документацията за обществената поръчка

12:01 | 02.01.24 г.
Снимка: БГНЕС/Благой Кирилов
Снимка: БГНЕС/Благой Кирилов

Министерството на отбраната иска да купи 111 автобуса за малко над 27 млн. лв. без ДДС, съобщава БНР. Обществената поръчка приключва в началото на февруари.

Според зададените критерии някои от автобусите трябва да са с до 22 места, а други – с от 35 места до 55 места. Те са предназначени за военно формирование в Негушево, където е бригада „Логистика“, отговаряща за съхранението на материалните средства на Българската армия. Предвидено е рамковият договор да е за 4 позиции. 

Един от вариантите е Министерството да плати до 100% авансовото от стойността на конкретния договор. Има възможност и да разсрочи плащанията към избраната фирма. Нейното ръководство трябва да представи декларация по европейски образец, че не е свързано с Русия или регистрирано там. Документацията е публикувана в електронния портал за обществени поръчки. 

Последният доклад за състоянието на отбраната от 2022 г. отчете, че незадоволителното техническо състояние на наличната морално и физически остаряла и оперативно несъвместима съветска техника и въоръжение води до негативно влияние върху подготовката и поддържането на съществуващите оперативни способности.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:41 | 02.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още